Kedvenc helyek

Iggy Pop: Post Pop Depression

est.hu:
5/10
|
olvasói
10/10 (75)
[ alternative / rock ] Ha a Queens Of The Stone Age 2/5-e és az Arctic Monkeys dobosa felsorakozik Iggy Pop mögé, abból valami nagyon kiemelkedő dolognak kell születnie – ha valaki hasonló elvárásokkal fut neki a Post Pop Depressionnek, óhatatlanul csalódni fog. (De aki nem, jó eséllyel az is.)
A jó Iggy még úgy hat-hét éve kijelentette, hogy belefáradt a punkos zajongásba, és zenei értelemben bizony fel is húzta a kardigánt és a kockás mamuszt. És bár ezt követően leszállított még egy nagytatás, ám szerethető punklemezt a Stooges-szal, a 2009-es Préliminaires és az Aprés című feldolgozásalbum is arról tanúskodott, hogy a kőművesdekoltázst villantó, félmeztelenül szaladgáló Iggy Pop a múlté. Aztán tavaly januárban összefutott a Queens Of The Stone Age főnökével, Josh Homme-mal, és úgy döntöttek, alkotnak valamit közösen. Végül pedig a billentyűs-gitáros Dean Fertita és az Arctic Monkeys dobosa, Matt Helders is csatlakozott hozzájuk.
 

 
Papíron egy hasonló kollaboráció több mint ígéretesnek mondható, kiváltképp, ha hozzátesszük, hogy Homme dalszerzőként és producerként is részt vett a Post Pop Depression elkészítésében. A végeredmény azonban – egy-két daltól eltekintve – maga a tömény, enervált dögunalom. A Break Into Your Heartban kapásból felismerhetjük a Homme-féle hangzást (halld pl. az Arctic Monkeys Humbug c. lemezét!), ugyanakkor máris sejthetjük, hogy ennek az albumnak sem a lendület lesz a legfőbb erénye. A lemezt mindvégig minimál, garázsrockos hangszerelésű, nyugis szerzemények uralják, ami önmagában nem lenne probléma.
 

 
Annál nagyobb gondot jelent az emlékezetes pillanatok kóros hiánya. Míg a nyitódal vagy az American Valhalla is legfeljebb kellemesnek mondható, addig a Sunday, a Vulture vagy a German Day tökéletesen semmitmondó. Még az album talán legjobb trackje, a Chocolate Drops sem hozza azt a színvonalat, ami egy hasonló felállású szólóprojekttől elvárható lenne. A Post Pop Depressionnek máris bérelt helye van az év végi lemezlistákon, csak éppen „az év csalódásai” kategóriában. 
 
Kiadó: Loma Vista Recordings, Concord Records
 
kirsch
2016.03.30
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.