Tekerj a tavaszba!

Avagy néhány laza terepötlet az első idei bringázásokhoz
Itt a jó idő és kiruccannál? Esetleg már társaságod is van, akikkel lófrálhatsz, csak ötleted nincs, merre indulj? Ha szerettek bringázni, és kedvet éreztek egy kis izomlázhoz, akkor az alábbi listát nektek állítottuk össze, hogy tavaszi fáradtság helyett totál frissen kezdhessétek ezt a gyönyörű évszakot! Nyeregbe veletek!
Normafa
 
A legkézenfekvőbb útvonalak egyike, ha a fővárosban laksz, tutira a Normafa. Ne hidd azonban, hogy a könnyű jelzés és a közelség ellenére csak óvodáscsoportoknak való ez a túra. Hiszen a nehézségi fokot tulajdonképpen te magad is állíthatod: rajtad áll, hogy csak lefelé tekersz, fölfele pedig a Fogaskerekűvel mész, vagy mindkét irányba a bringádra és a kitartásodra bízod magadat. Akárhogy is döntesz, a Normafa és környéke tele van szebbnél szebb utakkal. A vasút végállomásától az erdőn keresztül pedig olyan csodás helyekre lyukadhatsz ki alig fél óra tekeréssel, mint például a János-hegyi Erzsébet-kilátó. Ezért a panorámáért aztán érdemes hajtani! 
 
Nehézségi fok: könnyű 
 
Gyerkőcökkel is ajánljuk! 
 
Duna-part 
 
Budapestiek másik kedvenc útja a varázslatos Duna-part, ahol szerencsére már csaknem körbeér a biztonságosan kiépített kerekpárút. Így igazán könnyen bejárhatjuk a várost két keréken, kicsit kiszakadva a tömegből. Ráadásul azt valószínűleg nem is sejted, mennyi új csodát fedezhetsz fel így, abból a városból, amiről azt hiszed, hogy már minden zugát unásig ismered. Pattanj hát bringára, és indulj el a Budapest-körön, a Kopaszi-gáttól egészen az Árpád hídig, keresztül a fővároson: ne hagyd ki se a Deákot, se a Budai rakpartot, hogy aztán meglepődhess!  
 
Nehézségi fok: könnyű 
 
Gyerkőcökkel is ajánljuk! 
 
Etyeki dombok 
 
Ha kicsit messzebbre mennél, irány az Etele tér, ott pedig a volánbusz egyenesen Etyek felé repít. Szállj le Hercegalomnál, vagy éppen Biatorbágyon, vedd célba a mesebeli etyeki dombokat, és vessz el! Ha
pedig nagyon elfáradnál a nagy tekerésben, persze egy-egy legendás kis pincénél megállni ér! Mert az etyeki bor jó, de azért csak ésszel! 
 
Nehézségi fok: közepes 
 
Margitsziget 
 
A leginkább gyerekbarát bicajtúra kitüntetést minden bizonnyal a Margitsziget nyerné el. Ráadásul nem is csak azért, mert nincsenek rajta dimbek és dombok, hanem azért is, mert ez egy izgalmas terep: rózsalugassal, állatkerttel és vattacukorral. Ez pedig még a legkisebbeket is lázba hozza majd! 
 
Nehézségi fok: könnyű 
 
Gyerkőcökkel is ajánljuk! 
 
Visegrád 
 
Végül, de nem utolsósorban, aki filmbeli szépsége vágyik, annak irány a Duna-kanyar, ami szintén telis-tele van szuper bringautakkal. Tekerhetsz például a Duna-parton, vagy éppen a varázslatos Szentendrén, Leányfalun, és persze Visegrádon is. Az utóbbi persze nem a legkönnyebb terepek közé tartozik, hiszen mind a legendás Fellegvárhoz, mind pedig a Salamon-toronyhoz felfelé kell tekerni, de persze az élmény, na meg a lélegzetelállító panoráma mindenért kárpótol majd a csúcson. Hajrá! 
 
Nehézségi fok: nehéz 
 
Kurcz Orsi
2016.04.04
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.