Így készült a Cloverfield Lane 10

Sokakat ért meglepetésként, hogy a Star Wars: Az ébredő Erő mellett J.J. Abramsnek volt ideje egy másik franchise-ra is odafigyelni producerként. A Cloverfield Lane 10 a semmiből érkezett, de annál nagyobbat szólt. Lássuk, hogyan készült ez a titokzatos projekt.
10. A film bemutatóját titokban tudták tartani egészen két hónappal a bemutató előttig, és akkor sem az történt, hogy valaki leleplezte őket, csak egyszerűen már muszáj volt bemutatni az első előzetest a mozikban, hogy felcsigázzák a nézők érdeklődését. 
 
9. Persze a titkolózás ez esetben nem volt annyira nehéz, mert a film eredetileg nem tartozott a Cloverfield franchise-ba, és egyszerűen a The Cellar (A pince) címre hallgatott. Ezt a forgatás idejére átkeresztelték Valenciára, hogy végül a producer megérzéseire hallgatva Cloverfield Lane 10 legyen a végeredmény. 
 
8. A bunkeres szál nem teljesen új J.J. Abrams életművében. Aki követte a Lost – Eltűntek című sorozatot annak idején, annak lehet, hogy lesz egy halovány déjà vu érzése, ha visszagondol a széria második évadára. 
 
7. A filmet egészen minimális költségvetésből rántották össze. Egyes források ötmillió, mások pedig tizenötmillió dollárról írnak, de az biztos, hogy bármelyik eset áll fenn, a hollywoodi szuperprodukciókhoz képest aprópénzből gazdálkodtak. 
 
6. Eredetileg Damien Chazelle rendezte volna a filmet, aki a forgatókönyvbe is besegített, de aztán a Whiplash miatt nagyon meglódult vele a szekér, így kénytelen volt átadni a helyét az elsőfilmes Dan Trachtenbergnek. 
 
5. Trachtenberg szándékosan szakított az első film kézikamerás, found footage formanyelvével, mert ehhez a filmhez egy sokkal statikusabb és megkomponáltabb képi világra volt szükség. 
 
4. Bár hivatalosan nem direkt folytatásról van szó, azért a film árulkodik arról, hogy J.J. Abrams univerzumában (nem a messzi-messzi galaxisban, hanem egy másikban) játszódik. Feltűnik benne például a Slusho nevű jégkása márka az első részből, és a benzinkút is ugyanahhoz a hálózathoz tartozik, amit a Super 8-ban láthattunk. 
 
3. Mary Elizabeth Winstead a rendező és producer első és egyetlen választása volt a főszerepre. Más színésznőnek nem ajánlották fel Michelle szerepét, ami ritka dolog Hollywoodban. 
 
2. A filmben egy A-kategóriás sztárral is találkozhatunk, igaz, csak hang formájában. Michelle ex-pasijának hangja a telefonban azért lehet ismerős, mert Bradley Cooper kölcsönözte. 
 
1. Bár az első Cloverfield után Abrams még nem beszélt folytatásról, most már ő sem tagadja, hogy egy új franchise született, és a későbbiekben is számíthatunk még további Cloverfield-mozikra. 
 
 
2016.04.05
|


Film premierek

Pappa Pia

magyar musical, 90 perc, 2017
Ahol a héten érdemes...
 
Varsó, Varsói Néprajzi Múzeum, május 19. - augusztus 31.
 
augusztus 17 - 23.
 
 
Játék
A Swing à la Django egy innovatív, hattagú zenekar, mely ezúttal a Bakáts Feszten készül egy frenetikus hangulatú koncertre.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.