Így készült a Cloverfield Lane 10

Sokakat ért meglepetésként, hogy a Star Wars: Az ébredő Erő mellett J.J. Abramsnek volt ideje egy másik franchise-ra is odafigyelni producerként. A Cloverfield Lane 10 a semmiből érkezett, de annál nagyobbat szólt. Lássuk, hogyan készült ez a titokzatos projekt.
10. A film bemutatóját titokban tudták tartani egészen két hónappal a bemutató előttig, és akkor sem az történt, hogy valaki leleplezte őket, csak egyszerűen már muszáj volt bemutatni az első előzetest a mozikban, hogy felcsigázzák a nézők érdeklődését. 
 
9. Persze a titkolózás ez esetben nem volt annyira nehéz, mert a film eredetileg nem tartozott a Cloverfield franchise-ba, és egyszerűen a The Cellar (A pince) címre hallgatott. Ezt a forgatás idejére átkeresztelték Valenciára, hogy végül a producer megérzéseire hallgatva Cloverfield Lane 10 legyen a végeredmény. 
 
8. A bunkeres szál nem teljesen új J.J. Abrams életművében. Aki követte a Lost – Eltűntek című sorozatot annak idején, annak lehet, hogy lesz egy halovány déjà vu érzése, ha visszagondol a széria második évadára. 
 
7. A filmet egészen minimális költségvetésből rántották össze. Egyes források ötmillió, mások pedig tizenötmillió dollárról írnak, de az biztos, hogy bármelyik eset áll fenn, a hollywoodi szuperprodukciókhoz képest aprópénzből gazdálkodtak. 
 
6. Eredetileg Damien Chazelle rendezte volna a filmet, aki a forgatókönyvbe is besegített, de aztán a Whiplash miatt nagyon meglódult vele a szekér, így kénytelen volt átadni a helyét az elsőfilmes Dan Trachtenbergnek. 
 
5. Trachtenberg szándékosan szakított az első film kézikamerás, found footage formanyelvével, mert ehhez a filmhez egy sokkal statikusabb és megkomponáltabb képi világra volt szükség. 
 
4. Bár hivatalosan nem direkt folytatásról van szó, azért a film árulkodik arról, hogy J.J. Abrams univerzumában (nem a messzi-messzi galaxisban, hanem egy másikban) játszódik. Feltűnik benne például a Slusho nevű jégkása márka az első részből, és a benzinkút is ugyanahhoz a hálózathoz tartozik, amit a Super 8-ban láthattunk. 
 
3. Mary Elizabeth Winstead a rendező és producer első és egyetlen választása volt a főszerepre. Más színésznőnek nem ajánlották fel Michelle szerepét, ami ritka dolog Hollywoodban. 
 
2. A filmben egy A-kategóriás sztárral is találkozhatunk, igaz, csak hang formájában. Michelle ex-pasijának hangja a telefonban azért lehet ismerős, mert Bradley Cooper kölcsönözte. 
 
1. Bár az első Cloverfield után Abrams még nem beszélt folytatásról, most már ő sem tagadja, hogy egy új franchise született, és a későbbiekben is számíthatunk még további Cloverfield-mozikra. 
 
 
2016.04.05
|


Film premierek

Lumiére

francia dokumentumfilm, 90 perc, 2016

Megtorlás

amerikai-angol-belga-francia-holland-svéd western, 148 perc, 2017

Madame

francia vígjáték, 91 perc, 2017

Boldog halálnapot!

amerikai horror, 96 perc, 2017

Az Igazság Ligája

amerikai akciófilm, 121 perc, 2017

120 dobbanás percenként

francia filmdráma, 140 perc, 2017
Játék
December 18-án harmadik alkalommal lépnek fel a legismertebb hazai előadók a Kongresszusi Központban, hogy a közönséggel együtt ünnepeljenek.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.