Így készült A Vadász és a Jégkirálynő

Hófehér ezúttal távol maradt a mókázástól, viszont minőségi cserének lehettünk szemtanúi, ugyanis Kristen Stewart helyett ezúttal Emily Bluntot és Jessica Chastaint nézhetjük a mozivásznon ebben a látványos „folytatásban.”
10. A 2012-es Hófehér és a Vadász sikeresnek bizonyult, viszont árnyékot vetett rá a botrány, hogy a forgatáson Kristen Stewart összeszűrte a levet az akkoriban még házasságban élő rendezővel, Rupert Sandersszel. A hírek szerint nagyrészt ennek is köszönhető, hogy folytatás helyett inkább előzményfilm készült, amiben Hófehérnek semmilyen szerep nem jutott, és Rupert Sanders rendezőt is lecserélték. 
 
9. A fenti megállapítás persze némileg félrevezető, ugyanis az alkotók bevallása szerint A Vadász és a Jégkirálynő egyszerre előzményfilm, folytatás és spin-off. Ki érti ezt? 
 
8. A Sony meghackelt levelezőrendszeréből derült ki, hogy az első filmért Chris Hemsworth sokkal magasabb gázsit kapott Charlize Theronnál, így a színésznő csak azzal a feltétellel vállalta el a folytatást, ha most végre ugyanannyit kaphat. Ez meg is történt: mindketten 10-10 millió dollárral gazdagodtak. 
 
7. A Universal stúdió jó néhány rendezőt megkeresett a projekttel, és a legtovább Frank Darabontnál jutott, aki végül az előkészítési szakaszban hagyta magára a produkciót, de a forgatókönyv összerakásában azért így is részt vett. 
 
6. A választás végül a rendezőként zöldfülű, de second unit direktorként és effekt-felelősként már rutinos Cedric Nicolas-Troyanra esett, aki már az első részen is dolgozott. 
 
5. A filmet főképp az angliai Pinewood és Shepperton stúdiókban forgatták, de néhány külső felvétel kedvéért ellátogattak az angliai Somersetbe és a Windsori Nagy Parkba is. 
 
4. Jessica Chastain karakterét nem érdemes túlságosan megszeretni, ugyanis A Hófehér és a Vadászból anno kiderült, hogy a gonosz Ravenna bátyja végzett vele.  
 
3. Chastaint amúgy egy kétfilmes szerződés kötötte a produkcióhoz. A Bíborhegy idején ugyanis úgy szerződött a Universal stúdióval, hogy a kísértetházas gótikus románc mellett egy másik filmjükben is főszerepet vállal. Ez lett az a másik film. 
 
2. A filmet egy kicsit vidámabb tónusúra tervezték az első résznél, és állítólag romantikus fronton is erősítettek, hogy zsepifogyasztás szinten is kielégítő legyen a produkció. 
 
1. A történet alapját egyébként ugyanaz az Andersen-féle tündérmese, A Hókirálynő szolgáltatta, amin például az utóbbi idők egyik legsikeresebb Disney meséje, a Jégvarázs is alapult. 
 
2016.04.18
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Cervantes Intézet, március 2. - április 20.
 
Budapest, Radnóti Miklós Színház, április 8. 19:00
 
Dunavarsány, KOMO-SKY 51-es bázis, március 15. - október 31.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.