Ang Lee megreformálja a moziba járást

Bár a premierjére még novemberig kell várnunk, azt beszélik, hogy Ang Lee iraki háborús filmje, a Billy Lynn’s Long Halftime Walk megreformálhatja a moziba járást, és a filmben bemutatott technológia pont az, amire a moziknak szüksége van.
Emlékeztek még pár éve, hogy mekkora hype volt A hobbit - Váratlan utazás bemutatásakor a Peter Jacksonék által prezentált 48 képkocka/másodperces technológia kapcsán? A filmeket általában 24 képkocka/másodpercben vetítik, és ha hirtelen ezt sűrűbbé teszik, akkor sokkal valóságosabbá teszik az élményt. A hobbit esetében ez azonban azt jelentette, hogy nem egy fantasyt láttunk, hanem színészeket jelmezekben, díszletek között.
 
Az új technológia, amivel Ang Lee dolgozik már nem 48, hanem egyenesen 120 képkockát mutat nekünk másodpercenként 4K felbontásban és 3D-ben, és néhány mozis szakember már láthatott a filmből így pár percet. Az élményt egyenesen lenyűgözőnek találták, ami a filmek valóságérzetét egy teljesen új szintre emeli. Ráadásul a kortárs háborús műfaj jobban illik a realizmushoz, mint a fantasy, így Ang Lee filmje pont a legmegfelelőbb terület a bemutatkozásra. A gond csak az, hogy a vetítőtechnológia nagyon drága, és kétséges, hány mozi fog beruházni rá, miután anno A hobbit kapcsán jól befürödtek a vetítőgépeikkel. 
 
(slashfilm.com) 
2016.04.21
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.