Nyolc óra szórakozás, avagy éljünk, május elseje!

Sajnálatos módon idén hétvégére esik, így nem lesz munkaszüneti nap május elseje. De azért elkeseredni nem kell, hiszen vasárnap is koccinthatunk és mulathatunk, ha már az egykori nemzetközi munkásmozgalmak kiharcolták ezt az ünnepet nekünk.
Jóllehet, ha május elsejét említjük, mindenkinek rögtön a városligeti sör, a gépi pattogatott kukorica és a rózsaszín, ragacsos vattacukor jut az eszébe. A május egy, vagyis a munka ünnepe azonban ma már nem csak a réges-régi, ám annál inkább fülbemászó munkásmozgalmi dalokról és a cukortól összeragadt szájról szólhat. Persze nosztalgiázni mindig jó, és kell is. Tehát félreértés ne essék, nem azért harcolunk most ebben a cikkben, hogy az egész ország otthon maradjon idén május elsején. Csak egy kicsit a poros, vagy porosnak hitt leplet szeretnénk lerántani erről a minden évben csodálatosnak ígérkező napról. Mert ugyebár a Városligetben rengeteg vagányság művelhető, ha majális van: ezen a napon ugyanis ér marháskodni, persze csak ésszel, és a kötelező két sör és sósperec kombó után: bungee jumpingra fel! 
 
Beleszólhatunk egy kicsit a családi programtervezésbe? 
 
A Nagy Futam 2016
 
Nem először rendezik meg Budapest egyik leglátványosabb légi és aszfaltshow-ját, ahol a sebesség- és motorhangrajongó közönség akár meg is érintheti a csodajárgányokat: testközelből csodálhatunk meg például az eddig csak a tévében látott versenyautókat, és versenykamionokat, meg persze néhány pilótát is. A levegőben pedig idén is elképesztő parádéra lehet számítani.  
 
A program helyszíne: Budapest, Várkert Bazár 
 
További információ
 
Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafeszivál 
 
A munka ünnepének hétvégéjét Agárdon a legfinomabb borokkal és pálinkákkal tehetjük még mámorosabbá. Az idén már 9. alkalommal megrendezett fesztiválon azonban az alkohol mellett jócskán van még lehetőség különlegességeket kóstolni és látni, hiszen ez a nap a Velencei-tónál nem csak a jó magyar borokról és pálinkákról, hanem az ízletes hal- és vadhúsokról is szól. Evés közben pedig akár a helyi retro diszkóra, vagy az ABBA show-ra is rophatjuk. 
 
A program helyszíne: Agárd 
 
www.velenceitofeszt.hu
 
Tabán Fesztivál 
 
S ha már említettük a mainstreamet, akkor a városligeti pónizás mellett a legendás tabáni ünneplés is kihagyhatatlan program. Trendi alternatívaként persze muszáj megemlítenünk, hogy a stílusosabb érkezéshez nyugodtan használhatunk bringát. Aztán, ha a drótszamarat biztonságba helyeztük egy fa-, illetve bokor mellett, akkor kezdődhet a buli, aminek a fő hangulateleme itt valószínűleg nem is a zene, hanem hogy itt mindenki, tényleg mindenki együtt énekel, a fűben ülve. Persze azért a dalokért felelős zenekarok most sem elhanyagolhatóak – ahogy egyik évben sem: így például idén a Karthago, a Beatrice, Török Ádám és a zenekara és persze az Edda adja majd a talpalávalót. 
 
A program helyszíne: Budapest, Tabán 
 
www.tabanfesztival.hu 
 
Anyák napja 
 
A lényeg pedig, hogy ne feledkezzünk meg arról, hogy ezen a vasárnapon a munkánál valami sokkal fontosabbat is meg kell ünnepelnünk, méghozzá az édesanyákat. Hiszen május elseje idén a hónap első vasárnapjára esik. Éljen május elseje, vagyis éljenek az anyukák! 
 
A program helyszíne: all over the world... 
 
Itt találsz még rengeteg hétvégi programot >>
Kurcz Orsi
2016.04.25
|


Játék
A londoni Rory Ingham zavarba ejtően fiatal, ám máris a lábai előtt hever a szcéna. A 21 éves harsonás nemcsak hogy kiváló zenéket ír, de producerként is jeleskedik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.