Designaukció a Bartók Béla Boulevard-on!

Budapest, Danubius Hotel Gellért, 2016. május 7. 18:00
Buda kulturális és szellemi központjában designkiállítást, majd a formabontó tárgyakból aukciót szerveznek. Az ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál keretében 11 neves művész vállalkozik arra, hogy a Bartók Béla Boulevard valamennyi „portáját” feldobja egy eredetileg oda nem illő tárggyal.
A május 6-8. között megrendezésre kerülő ELEVEN Tavasz összművészeti fesztivál immár hagyománnyá vált projektje az 1 Művész 1 Porta, ahol nemzetközileg elismert képző- és iparművészek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, az alkotásra. Ennek színtere pedig Újbuda kulturális főutcája, a Bartók Béla Boulevard (BBB) galériái, design shopjai, kávézói és éttermei.
 
Idén a rendezvény kezdete előtt a 11 felkért alkotó, azaz Csurka Eszter, Dömsödi Levente, Horváth Lóczi Judit, Karácsonyi László, Kárpáti Róbert, Korcsmár Eszter, Márián Gábor, Rácz Dániel, Szabó Csaba, Verebics Ágnes és Vági Flóra arra vállalkozik, hogy az artKRAFT által felajánlott izgalmas tárgyakból létrehozzanak egy olyan alkotást, amely a projektben résztvevő Bartók Béla úti helyek, vagyis a porták hangulatához, szellemiségéhez igazodik. A design tárgyak ugyanis itt lesznek kiállítva, megbolygatva a jól megszokott tereket.  
Az elkészült kreációkat a BBB kiválasztott tereiben már az ELEVEN hétvégét megelőzően megcsodálhatja a nagyközönség, majd május 7-én, szombaton a közönség licitálhat az alkotók kiállított és más (a saját ars poeticáját tükröző) munkáira. A Kelen Anna, művészettörténész (Virág Judit Galéria) és Lublóy Zoltán, porcelántervező közreműködésével lezajló aukciónak és a hozzá kapcsolódó tárlatvezetésnek az önmagában is művészi értékű Danubius Hotel Gellért ad otthont. 
A befolyt összeg jótékony célra, a szintén a kerületben működő, az eltérő fejlődésű csecsemők, kisgyermekek és családjaik komplex ellátását végző Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlják fel a szervezők, amely reményeik szerint hozzájárul a központ épületének felújításához és modernizációjához. (www.koraifejleszto.hu
 
A felkért művészek mellett a nyílt pályázat győztes alkotói is helyet kapnak a Bartók Béla Boulevard-on.
2016.04.26
|
(7 kép)


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.