Kedvenc helyek

PESTI ESTEK: Árstidír (ISL), Naked Woods

[ folk / indie / rock ]
Budapest, A38 Hajó, 2016. május 8. 20:00
Izland nevét meghallva, az ember szeme előtt azonnal azok a csodálatos tájak jelennek meg, illetve az az elképesztő zenei pezsgés is, ami a szigetországot jellemzi. Ennek egy szépen kimunkált jelensége „Az élet évszakai" nevet viselő zenekar.
A 2008-ban létrejött kamarapop kvartett leheletfinoman dolgozza össze a messzi észak irodalmát, mondavilágát és folk muzsikáját – ráadásul egy rendkívül igényes, black metalos alapra építkezve. Dalaikban magasztos témákat feszegetnek – az élet megismételhetetlensége, vágyódás, emlékezés – organikus, akusztikus hangszerekkel és modern elektronikával. Aki az Enslaved, vagy a Bathory munkásságáért rajong, az velük igencsak jól jár. Az ország első Eiserner Eversteiner European Folk Music Award-nyertes együttese a harmadik, Hvel (Egek) című korong munkálataiba bevonta a GusGus-ös Styrmir Haukssont is. Nemrégiben Anneke van Giersbergennel működtek együtt, melynek eredménye a Verloren Verleden című lemez lett.
 
A reykjavíkiak előtt Polyák Eszter szóló produkciója lúdbőröztet: a Naked Woods másfél évvel ezelőtti, Darkness című albumát a mai napig emésztjük. A hangmintákkal és elektronikával is operáló hölgy formációjában Martinkó Tamás gitáron, Farkas Csaba basszusgitáron, Szekeres István dobon, illetve ez alkalommal Baranyi Tamás billentyűkön és perzsa szantúron működik közre.
 
Jegyár: 2500 Ft, elővét: 2000 Ft 
Air
2016.04.29
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.