Jane Goodall és az On The Spot közös előadást tart Budapesten

Dr. Jane Goodall főemlőskutató, ENSZ békenagykövet 2016. május 23-án 18 órától a Tüskecsarnokban Remény születése címmel, az On The Spot alkotóival, Cseke Eszterrel és S. Takács Andrással közös előadásában keres választ arra a kérdésre, hogy visszafordítható-e a Föld pusztulása.
Dr. Jane Goodall könyvei és előadásai hatalmas népszerűségnek örvendenek világszerte. A brit főemlőskutató, aki életét a csimpánzok tanulmányozásának szentelte, a jövő generációjába fektetett bizalmat és tudást tartja a legfontosabbnak a természethez való pozitív viszonyulás kialakításában. E szemlélet alapján hozta létre Tanzániában az idén 25 éves Roots & Shoots (Rügyek & Gyökerek) környezeti nevelési programot, amelynek a világon közel 100 országban, több mint 8000 iskolás gyerekből és környezettudatos felnőttből álló csoportja működik. Dr. Jane Goodall látogatásának kiemelt célja, hogy a magyar Jane Goodall Intézethez csatlakozva, itthon is minél több, a nemzetközi modellen és jó gyakorlatokon alapuló környezettudatos Roots & Shoots csoport alakulhasson meg.
 
Dr. Jane Goodall 2015-ben magyarul is megjelent A remény magvai című könyvében arról ír, hogy a növények jelentik a földi élet alapját. A természeti erőforrások gátlástalan kifosztása, az esőerdők pusztítása, a génmódosítás ezért komoly aggodalomra adhat okot a jövő generációi számára. A szerző szerint reményt az adhat, ha minél többen ébrednek rá, hogy tehetnek a változásért! A remény magvai ezért a gyermekek, akik szüleik közreműködésével segíthetnek létrehozni egy élhetőbb és harmonikusabb világot.  
 
Milyen élet vár gyermekeink generációjára, visszafordítható-e Földünk pusztulása? Mit tehetünk, hogy visszaállítsuk a kibillent egyensúlyt? Az előadáson Goodall és a legutóbb a születéssel foglalkozó On The Spot készítői ezekre a kérdésekre keresik a választ.
 
A születés témáját Cseke Eszter és S. Takács András az On The Spot: 9 hónap alatt a Föld körül című sorozata és személyes élettörténete teszi aktuálissá. A több nemzetközi díjjal is jutalmazott On The Spot hetedik évada öt kontinensen engedett különleges betekintést az élet születésébe. A születés témája kapcsán a kulturális eltérések és a következő generációra váró fő kihívások is jól kirajzolódnak a sorozatban. A május 23-i előadás során a szerzőpáros izgalmas és tanulságos, filmvetítéssel összekötött élménybeszámolójából megtudhatjuk, hogy a világ különböző pontjain hogyan születnek a remény „magvai”!  
2016.05.19
|


Játék
Ünnepi ráhangolódással folytatódnak a családbarát délelőttök a Jurányiban.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.