Kedvenc helyek

Rob Zombie: The Electric Warlock Acid…

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (1)
[ industrial / metal ] Szerencsére semmi nem utal rá, hogy Rob Zombie beváltaná néhány évvel ezelőtti fenyegetését, miszerint visszavonul a zenei élettől, hogy kizárólag a rendezésre koncentrálhasson. Filmjeinek és lemezeinek színvonala között ugyanis átlagban tízezer fényévnyi távolság van.
És bár tény, hogy az olyan tündéri matinémoziknak is, mint a Devil’s Rejects vagy a Lords Of Salem megvolt a maga bugyuta bája, az egykori White Zombie-frontember igazán emlékezetes dolgokat csak zenei téren tudott produkálni. Ez utóbbi életművének két csúcspontja, a zúzós és beteg Hellbilly Deluxe épp olyan hibátlan volt, mint a 70-es évek hard rockjában gyökeredző Educated Horses. Az Electric Warlock (The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser) szerzeményeiben mindkét album irányvonala felfedezhető, ugyanakkor a szigorúbb, húzósabb dalok valamivel hangsúlyosabbak, mint a pszichedélia.  
 

 
Aki hallott már akár egyetlen Rob Zombie-lemezt, pontosan tudja, hogy ezekre a védjegyekre számíthat a következőkben: súlyos, groove-os gitárok, ipari zajok ősrégi ty-kategóriás horrorfilmek hangfoszlányaival kiegészítve, melyekhez a frontember összetéveszthetetlen kántálása társul. Ugyanakkor ezúttal is akadnak lazább, rock’n’rollosabb trackek, mint pl. a Hideous Exhibitions Of A Dedicated Gore Whore vagy a Get Your Boots On! That's The End Of Rock And Roll. Nem mellesleg úgy tűnik, a jó Rob a hasonló számcímekkel próbálta ellensúlyozni a lemez, illetve a szerzemények hosszát. Az egész anyag ugyanis intrókkal együtt sem hosszabb 32 percnél, és csupán a lemezt záró Wurdalak haladja meg a háromperces játékidőt. Ez különösen zavaró pl. a Medication For The Melancholy vagy akár az In The Bone Pile esetében, ahol John 5 gitáros kiváló témákat hoz ugyan, ám a dalok rövidsége egyértelműen az élvezhetőség rovására megy. Ennél komolyabb hiányosságot viszont – stílszerűen – ha beledöglünk sem tudunk megemlíteni az új Zombie-művel kapcsolatban. 
 
Kiadó: Zodiac Swan Record 
kirsch
2016.05.24
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.