„Az egész filmet mindenestül húsz nap alatt leforgattuk” - Kurt Russell

Kurt Russell nemcsak Quentin Tarantino oldalán figyelt ott az Aljas nyolcasban, hanem mellette egy másik westernre, a Csontok és skalpokra is jutott ideje, ami legalább annyira mocskos szórakozás, mint amilyen Tarantino filmje volt, csak kicsit másképp. A western-horror főszereplője elmesélte, hogyan telt az elmúlt éve.

65 éves.

 

Benne lesz a Halálos iramban és A galaxis őrzői folytatásaiban.

 

Goldie Hawn élete párja.

Ami a westerneket illeti, elég erős éved van… 
 
Hát igen, így alakult. 
 
Szándékosan vállaltál két westernt egymás után, vagy ez csak a véletlen műve? 
 
Teljesen véletlenül történt. Két-három éve eléggé takaréklángon égtem, és nem sokat forgattam. Sokkal jobban lekötött a borkészítés. Jól elvoltam a szőlészetemben, egy csomó újat tanultam, ráadásul azzal foglalkoztam, amit mindig is nagyon szerettem. Végül elkészültek a boraim, nagyon jól sikerültek, és ezután az volt a dolgom, hogy eladjam. A vicc az, hogy még ezt a részét is kifejezetten élveztem. Annyira belejöttem, hogy egyre nehezebb volt kirángatni engem a borászatomból. Nem igazán találtam semmit, ami miatt megérte volna szüneteltetnem. Persze azért olvastam közben néhány forgatókönyvet, és ezek között futott be a Csontok és skalpok is, amit rögtön megszerettem.  
 
Mi fogott meg benne? 
 
Autentikusnak éreztem, és egyszerűen arra gondoltam, hogy ez piszokul jól lett megírva. Persze azt azonnal láttam rajta, hogy ha az erőszakos jeleneteket úgy mutatja majd be, ahogy az a könyvben szerepel, akkor nagyon nehéz lesz rá megszerezni a pénzt. Ez már az a fajta extrém erőszak, ami sok néző nem tolerál, és nem könnyű egy olyan film költségvetését előteremteni, ami taszíthatja a közönséget. Egy lehetőség volt rá, hogy elkészüljön: ha sikerül összehozni egy ütős szereplőgárdát. Nagyon vonzott a lehetőség, hogy Richard Jenkinsszel dolgozhatok, de nem volt egyszerű. A színészek jöttek, mentek, visszajöttek, majd újra elmentek a projekt körül. Kész káosz volt. Azán eljött az a pillanat is, amikor Richard Jenkins is kilépett, és akkor én is bedobtam a törülközőt, hogy nélküle nem vagyok hajlandó leforgatni a mozit. Aztán Richard visszajött, és az egész filmet mindenestül húsz nap alatt leforgattuk Los Angeles környékén.  
 
Milyen volt a forgatás? 
 
Mindenki lelkesedésből dolgozott, ezt a filmet senki nem a pénzért forgatta. Ez volt a rendezőnk első filmje, és nagyon örültünk, hogy sikerült neki összehozni. Egy szombati napon végeztem 11 órakor, és hétfő reggel már ott voltam az Aljas nyolcas olvasópróbáin. Azt a filmet hat héten át csak próbáltuk, mielőtt akár csak egyetlen jelenetet felvettünk volna.  
 
A bajuszt melyik filmért növesztetted? 
 
A Csontok és skalpokban eleinte nem akartam bajuszt viselni, de az Aljas nyolcas miatt egyszerűen kénytelen voltam megnöveszteni. Ez a film már a XX. század fordulójának környékén játszódik, és nagyrészt civilizáltabb vadnyugatot láthatunk benne, hiszen már nem volt messze az autók megjelenése sem. Persze abban a porfészekben, ahol a sztori kezdődik, a civilizáció túl messze volt, de azért olyan figurát találtam ki, akinek a megjelenése egy korabeli úriemberre emlékeztet. A bajusz pedig a másik filmem miatt kötelező volt. Mondjuk annyit azért változtattam, hogy a Csontok és skalpokban a szakállam került előtérbe, amíg az Aljas nyolcasban inkább a bajuszom. John Ruth karaktere Tarantinónál nem árul zsákbamacskát. Meglátod, és azonnal tudod, hogy milyen fickó.  
 


Film premierek

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

amerikai musical, 114 perc, 2018
Játék
A nagy sikerű akció-thriller sorozat legújabb részében Ethan Hunt (Tom Cruise) és az IMF csapat néhány ismerős szövetségessel együtt fut versenyt az idővel egy balul elsült küldetés után…
Filmek a TV-ben
18:15
Hans Christian Andersen: Életem története 2.
amerikai családi kalandfilm, 2003
18:20
Brazilok
magyar vígjáték, 2017
18:30
Harmonium
japán filmdráma, 2016 (feliratos)
18:45
Támadás a Fehér Ház ellen
amerikai akciófilm, 2013 (ism.)
18:50
Mint a hurrikán
amerikai vígjáték, 1999
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.