Fagyi otthon? Szinte gyerekjáték!

Ha eddig nem tudtad volna, hogy ínycsiklandó fagyi házilag is készíthető, ráadásul szinte percek alatt megvan, akkor most nagyon boldog leszel, mert gyerekkori álmod válhat valóra az alábbi receptjeinkkel. Cukrászkodj kedvedre, és lepd meg a vendégeidet egy kis hűsítő desszerttel a nagy nyári hőségben!

Szörnyen fagyos jégkrém ízletes gyümölcsléből 
 
Imádod a nyelvfagyasztó jégcsodákat? A legtutibb ilyen jégrém az egészséges, 100%-os gyümölcslevekből készül, de a kedvenc ragacsos szörpödet is felhasználhatod alapanyagnak, ha úgy van kedved. Ilyenkor, nyáron a legtöbb szupermarketben kaphatóak kis jégkrémes dobozok, de ha ilyet nem találsz, házilag is igen könnyen fabrikálhatsz magadnak párat. Vedd például elő a spejzből a régóta őrizgetett kimosott joghurtospoharakat, amik most kifejezetten jól jönnek. Innen pedig már tényleg csak egy varázscsettintésre lesz egy rakás jégkrémed. Töltsd meg a kis formákat a már fent említett levekkel (akár mixelhetsz is kedvedre), majd tedd egy éjszakára a hűtőbe az elkészült csodákat, hogy másnap reggel, ha kitikkadsz a hőségben, házi jégkrémmel kezdhesd a napot. Hidd el, egy ilyen nyalánkság után még a munka is jobban megy majd! Persze a fogantyúkról se feledkezz meg. Erre a célra például bátran vásárolhatsz a gyógyszertárakban is kapható gyerekkínzó eszközt, azt a bizonyos legendás fapálcát. De persze azt sem bánjuk, ha te ennél sokkal kreatívabb vagy, és mondjuk saját magad faragod meg a jégkrém kapaszkodóját. Jó szórakozást és persze jó étvágyat kívánunk! 
 
Hozzávalók 6 darab jégkrémhez 
 
1 liter gyümölcslé vagy 1 liter gyümölcsszörp 
 
6 darab fapálca 
 
6 darab dobozka  
 
Elkészítési idő: 10 perc 
 
Gyümölcsös krémfagyi joghurtból 
 
Turmixold péppé a friss, jól átmosott gyümölcsöket, keverd hozzá a joghurtot és a kockákra darabolt, majd vízpára fölött megolvasztott fehér csokoládét. Az így kapott masszát cukrozd meg, és főzd pár percig, amíg jól be nem sűrűsödik. A főzés után hagyd hűlni a krémet, majd a már langyos pépet dobd fel kockára vágott vagy egész gyümölcsarabokkal is. Ha pedig esetleg eszedbe jutna ételszínezéket keverni a főzetbe, hadd beszéljünk le róla hamar: nincs rá szükséged, hiszen a gyümölcs adja majd a fagyid varázslatosan természetes pasztellszíneit. Innentől pedig már tényleg nincs sok munka hátra. Keress egy nem használt műanyag edényt, és töltsd bele a kész masszát, hogy aztán a mélyhűtőbe rejthesd a kis csomagot egy éjszakára, vagy legalább egy pár órára. Másnap pedig fogyaszd egészséggel! És persze
dicsekedj el vele bátran mindenkinek. Hidd el, csodájára járnak majd a titkodnak! 
 
Hozzávalók 10 gombóchoz 
 
1 kg friss gyümölcs (eper, málna, banán) 
 
1 liter natúr joghurt 
 
1 tábla fehér csokoládé 
 
15-20 dkg porcukor (ízlés szerint) 
 
Elkészítési idő: 30 perc 
Kurcz Orsi
2016.06.13
|


Játék
A Honeybeast közel hetven zenésszel ontja majd az édesbús slágereket az Aréna színpadján.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.