Nyolcvanéves Bács Ferenc

A napokban lett Bács Ferenc Kossuth-díjas színész nyolcvanéves. Bács az erdélyi Nagyszebenben született, és agysebésznek készült, két évet el is végzett az orvosi egyetemen, de rádöbbent, hogy a színészi pálya vonzza.

A főiskola elvégzése után megbecsült tagja lett a Székely Színháznak. Ám egyre jobban nyomasztotta Ceausescu diktatúrája. Végül úgy döntött, hogy családjával együtt áttelepül Magyarországra. 
 
Bács Magyarországon is népszerű lett, amelyhez kellemes orgánuma és jó megjelenése is hozzásegítette. Játszott Miskolcon, majd Győrben, aztán Várkonyi Zoltán hívta a Vígszínházhoz. Játszott még a József Attila Színházban majd a Nemzetiben is. Több nagy sikerű magyar játék- és tévéfilmben nyújtott emlékezetes alakítást: A ménesgazda, Októberi vasárnap, Faustus doktor boldogságos pokoljárása, A vörös grófnő, Angyalbőrben, Állítsátok meg Terézanyut!. Hosszabb kihagyás után 2006-ban Márai Sándort keltette életre az Emigráns - Minden másképp van című magyar-olasz koprodukcióban, A tatabányai Jászai Mari Színházban rendezett is, Richard Nash Esőcsináló című darabját vitte színre. 
 
2016.06.27
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.