Tedd hidegre magad!

Avagy itt hűtsd magad kánikula idején
2017. június 10. - szeptember 17.
Imádjuk a nyarat és a forróságot, de a totális kánikula a fővárosban néha igencsak kiakasztó és megterhelő tud lenni. Nem beszélve arról, ha ötleted sincs arra, hogyan, vagy éppen hol hűtheted le magadat, amikor éppen csirkeként sülsz a sütőben, és másra sem vágysz, mint egy jeges fürdőre, vagy éppen egy hirtelen nagy hóviharra.
Ha te is eljutottál már odáig, hogy álmaid netovábbja az legyen, hogy bárcsak beférnél a hűtőszekrénybe, akkor alábbi anti-kánikula tippjeinket neked írtuk. Na meg persze a sorstársaidnak.  
 
Pál-völgyi-barlang 
 
Varázslatos cseppkövek, eszméletlen természeti csodák tanúja lehetsz a barlangtúra alatt. Az alap túrához pedig sem előképzettségre, sem pedig különösebb védőfelszerelésre sem lesz szükséged. Az izgalmak és csodák mellett azonban nyáron van ennek a budapesti hegygyomorbeli andalgásnak egy extra bája is: a bent lévő tizenhárom-tizennégy fok, ahol kicsit szusszanhatsz a kánikula elől menekülve. 
 
További infó: www.dinpi.hu/palvolgyibarlang 
 
Jégbüfé 
 
Bár csak a neve jeges, de a benne található fagyik biztosan jobb kedvre és hőmérsékletre derítenek a forróságban. Ráadásul az sem hátrány, hogy a legendás budapesti cukrászdát már nem csak a Ferenciek terén, hanem Budapest több pontján is megtalálhatod, ha éppen effajta hűsöléshez lenne kedved. 
 
További infó: www.jegbufe.hu 
 
Icebar 
 
A Jégbüfé brutálisabb változata a magyar fővárosban is megtalálható Jégbár. Itt ugyanis nem csak a vendéglátóegység neve fagyos, hanem az egész kóceráj, a svédországi Jéghotel mintájára tiszta jégből épült. A benti majdnem mínusz fokokkal ellentétben a fogadtatás viszont egyáltalán nem rideg ebben a különös pubban, ha pedig egy kicsit is dideregni kezdenél a hirtelen jött nyári hidegben, akkor egy-két korty vodka, vagy viszki gyorsan felmelegít majd, hogy minél tovább bírj hűsölni ezen a varázslatos kis helyen. 
 
További infó: www.icebar.hu 
 
Bunkertúra Csepelen 
 
Ugyancsak különleges nyári program a nagyjából havonta induló csepeli bunker-körtúrára jelentkezni. Egyrészt már alapjában véve az is hatalmas élmény, hogy betekinthetünk olyan, egykori világháborús bunkerekbe, amikről eddig még csak nem is álmodtunk. Azonban ha ez a gyorsan jött időutazás és a profi idegenvezetés még nem lenne elég, akkor hadd súgjuk meg, hogy ezekben az óvóhelyekben is viszonylag hűvös a levegő. Legalábbis a kinti forrósághoz képest mindenképpen jólesik ide belépni. 
 
További infó: www.budapestscenes.com 
 
Sziklakórház 
 
Ha újabb időutazós élményre szomjaztok a hőségben, akkor mielőtt hőgutát kapnátok, vegyétek az irányt a Budai Vár felé, aminek a mélyében egy igencsak nagy múltú atombunker rejtőzik, amit a világháborúk, illetve az 56-os forradalom alatt is titkos kórházként használtak a sebesültek és a betegek megsegítésére. Manapság pedig igencsak érdekes és múltja miatt rendkívül különleges múzeum lakik az egykori sziklakórház helyén. Az pedig szerintünk egyértelmű, hogy itt sincs az a hatalmas kánikula, hiszen ez a hely mélyen a Vár alatt, a hegy gyomrában található. 
 
További infó: www.sziklakorhaz.eu 
 
Kurcz Orsi
2016.07.04
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.