Micsoda spanyol éjszaka!

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (8)
Az egyik spanyol kereskedelmi tévé szilveszteri adást forgat. Augusztus közepe van, leselejtezett celebek, kiöregedett sztárok és alkalmi munkából tengődő statiszták aszalódnak öltönyben és nagyestélyiben Benítez (Santiago Segura) stúdiójában.
Kint az elbocsátott dolgozók tüntetnek, bent pedig lassan mindenki megkattan a boldogság illúziója keltette káoszban. Álex de la Iglesia a kortárs spanyol mozi egyéni hangú rendezője, akinek sehová be nem sorolható stílusa kapcsán leggyakrabban Guillermo del Toro neve merül fel párhuzamként. A trashben és a horrorban is otthonosan mozgó alkotó legújabb – szintén a groteszk, az abszurd, a szentimentalizmus és a társadalomkritika között egyensúlyozó – filmjében a főszereplő a mindenkori média, amely a valóságot a végletekig eltorzító gépezetként szippantja magába a magányra ítélt, szeretetéhes kisembereket.
zsinora
2016.08.08
|
Mi gran noche
spanyol vígjáték, 100 perc, 2015
Egy spanyol televízió az újévi ünnepi műsorát nyár végén készül felvenni, és egy fergeteges bulit akarnak a képernyőre varázsolni, csakhogy a gigászi forgatás hamar káoszba torkollik.
Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2016. augusztus 11.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.