„Számomra a humor a legfontosabb a Star Trek-filmekben” - Chris Pine

A vakítóan kék szemű Chris Pine a Star Trek Kirk kapitányaként vált világszerte ismertté, így senki nem lepődik meg azon, hogy immár harmadjára bújik a világhírű karakter bőrébe a Mindenen túl alcímre hallgató epizódban, ami leginkább abban hozott változást, hogy J.J. Abramset Justin Lin váltotta a rendezői székben.
Hol találjuk Kirk kapitányt a film elején? 
 
Egy ötéves űrutazás harmadik évében. 
 
Nehéz volt beleképzelni magad egy ilyen klausztrofób helyzetbe? 
 
Sokat beszélgettünk arról, hogy egy ilyen küldetés leginkább egy hosszú tengeralattjáró-úthoz hasonlítható, bár igazság szerint ők sincsenek távol otthonról hat hónapnál többet. Nagyon nehéz ilyen hosszú időt tölteni ugyanazon emberek társaságában. Létezik egy Star Trek After Hours című szkeccs, ami azt mutatja be, mit csinál a legénység, amikor épp nem rosszfiúkkal harcol. Ingvasalós, padlófelmosás, végtelen hosszúságú kávészünetek meg ilyenek vannak benne, szóval alapvetően borzasztó unalmas lehet egy ilyen űrutazás. 
 
A tény, hogy a Mindenen túllal ünneplitek a Star Trek 50. évfordulóját, helyezett extra nyomást rátok? 
 
Rám biztosan nem. Nekem csak az a dolgom, hogy megfeleljek annak, amit a forgatókönyvírók papírra vetettek, és ami a rendező elképzeléseiben szerepel. Ehhez tartom magam, mert ha ennél nagyobb felelősséget vennék a vállamra, az nem vezetne semmi jóra. 
 
Hozott valamilyen változást, hogy Simon Pegg forgatókönyvíróként is részt vett a filmben? 
 
Kicsit olyan érzés volt, mint amikor a szülők elhagyják a házat, és a hétvégén a gyerekek veszik át az uralmat, amiből természetesen következik, hogy egy hatalmas partit dobnak össze. Számomra a humor a legfontosabb a Star Trek-filmekben, és Simon ebben egyszerűen csodálatos. Kicsit aggódtam, hogy J.J. távozása után a humor háttérbe szorul majd, de szerencsére Simonnak köszönhetően nem így történt. Végig ott volt a forgatáson azoknál a jeleneteknél is, amikben nem is szerepelt, és ha volt valami ötletünk, rögtön meg tudtuk vele és Justinnal (Justin Lin, rendező – a ford.) beszélni, hogy bekerülhet-e a filmbe. 
 
Simon mindnyájatokat megkérdezett, hogy van-e valami, amit a karakteretek kapcsán szeretnétek beépíteni a forgatókönyvbe. Éltél a lehetőséggel? 
 
Nem, mert az írók úgyis mindig azt csinálnak a karakterekkel, amit csak akarnak. (nevet) Mindig is el szerettem volna játszani a sötét és gonosz Kirköt, ahogy a korai sorozatban is láthattuk, de ez úgyse fog megtörténni. Számomra így főképp Kirk humora maradt fontos, amire J.J. amúgy is odafigyelt, és Simon sem hagyta figyelmen kívül. 
 
A humor régóta része a Star Trek-filmeknek… 
 
Igen, és szerintem William Shatner az egyik legalulértékeltebb komikus a szakmában. Az emberek sokszor azt gondolják, hogy önmagát alakítja, de ez egyáltalán nem ilyen egyértelmű, és a folyton komoly Spockkal való csipkelődései mindig is a Star Trek fénypontjait jelentették. 
 
J.J. Abrams mennyiben maradt a projekt mellett? 
 
Executive producerként továbbra is velünk maradt, így minden nap végén neki is elküldik az aznapi felvételeket, majd az összevágott anyagokat, és biztos vagyok abban, hogy véleményt mond mindenről. Én csak egy színész vagyok, nem tudom pontosan, hogy megy ez, de gondolom J.J. segít Justinnak a tanácsaival, de hagyja, hogy a végső döntéseket Justin hozza meg. 
 
Sok akciójelenetet forgattál? 
 
Akció ügyben a legnagyobb mókát számomra a motoros jelenetek biztosították. Sokszor kellett motoron ülnöm, és két motocross bajnok volt az oktatóm. Ha alkalmad van együtt dolgozni valakivel, aki a legjobb a maga területén, az mindig egyszerre mókás és egyszerre rémisztő.  
 
 
Tulu/UIP-Duna Film
2016.07.18
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.