„Számomra a humor a legfontosabb a Star Trek-filmekben” - Chris Pine

A vakítóan kék szemű Chris Pine a Star Trek Kirk kapitányaként vált világszerte ismertté, így senki nem lepődik meg azon, hogy immár harmadjára bújik a világhírű karakter bőrébe a Mindenen túl alcímre hallgató epizódban, ami leginkább abban hozott változást, hogy J.J. Abramset Justin Lin váltotta a rendezői székben.
Hol találjuk Kirk kapitányt a film elején? 
 
Egy ötéves űrutazás harmadik évében. 
 
Nehéz volt beleképzelni magad egy ilyen klausztrofób helyzetbe? 
 
Sokat beszélgettünk arról, hogy egy ilyen küldetés leginkább egy hosszú tengeralattjáró-úthoz hasonlítható, bár igazság szerint ők sincsenek távol otthonról hat hónapnál többet. Nagyon nehéz ilyen hosszú időt tölteni ugyanazon emberek társaságában. Létezik egy Star Trek After Hours című szkeccs, ami azt mutatja be, mit csinál a legénység, amikor épp nem rosszfiúkkal harcol. Ingvasalós, padlófelmosás, végtelen hosszúságú kávészünetek meg ilyenek vannak benne, szóval alapvetően borzasztó unalmas lehet egy ilyen űrutazás. 
 
A tény, hogy a Mindenen túllal ünneplitek a Star Trek 50. évfordulóját, helyezett extra nyomást rátok? 
 
Rám biztosan nem. Nekem csak az a dolgom, hogy megfeleljek annak, amit a forgatókönyvírók papírra vetettek, és ami a rendező elképzeléseiben szerepel. Ehhez tartom magam, mert ha ennél nagyobb felelősséget vennék a vállamra, az nem vezetne semmi jóra. 
 
Hozott valamilyen változást, hogy Simon Pegg forgatókönyvíróként is részt vett a filmben? 
 
Kicsit olyan érzés volt, mint amikor a szülők elhagyják a házat, és a hétvégén a gyerekek veszik át az uralmat, amiből természetesen következik, hogy egy hatalmas partit dobnak össze. Számomra a humor a legfontosabb a Star Trek-filmekben, és Simon ebben egyszerűen csodálatos. Kicsit aggódtam, hogy J.J. távozása után a humor háttérbe szorul majd, de szerencsére Simonnak köszönhetően nem így történt. Végig ott volt a forgatáson azoknál a jeleneteknél is, amikben nem is szerepelt, és ha volt valami ötletünk, rögtön meg tudtuk vele és Justinnal (Justin Lin, rendező – a ford.) beszélni, hogy bekerülhet-e a filmbe. 
 
Simon mindnyájatokat megkérdezett, hogy van-e valami, amit a karakteretek kapcsán szeretnétek beépíteni a forgatókönyvbe. Éltél a lehetőséggel? 
 
Nem, mert az írók úgyis mindig azt csinálnak a karakterekkel, amit csak akarnak. (nevet) Mindig is el szerettem volna játszani a sötét és gonosz Kirköt, ahogy a korai sorozatban is láthattuk, de ez úgyse fog megtörténni. Számomra így főképp Kirk humora maradt fontos, amire J.J. amúgy is odafigyelt, és Simon sem hagyta figyelmen kívül. 
 
A humor régóta része a Star Trek-filmeknek… 
 
Igen, és szerintem William Shatner az egyik legalulértékeltebb komikus a szakmában. Az emberek sokszor azt gondolják, hogy önmagát alakítja, de ez egyáltalán nem ilyen egyértelmű, és a folyton komoly Spockkal való csipkelődései mindig is a Star Trek fénypontjait jelentették. 
 
J.J. Abrams mennyiben maradt a projekt mellett? 
 
Executive producerként továbbra is velünk maradt, így minden nap végén neki is elküldik az aznapi felvételeket, majd az összevágott anyagokat, és biztos vagyok abban, hogy véleményt mond mindenről. Én csak egy színész vagyok, nem tudom pontosan, hogy megy ez, de gondolom J.J. segít Justinnak a tanácsaival, de hagyja, hogy a végső döntéseket Justin hozza meg. 
 
Sok akciójelenetet forgattál? 
 
Akció ügyben a legnagyobb mókát számomra a motoros jelenetek biztosították. Sokszor kellett motoron ülnöm, és két motocross bajnok volt az oktatóm. Ha alkalmad van együtt dolgozni valakivel, aki a legjobb a maga területén, az mindig egyszerre mókás és egyszerre rémisztő.  
 
 
Tulu/UIP-Duna Film
2016.07.18
|


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
18:05
Férfias játékok
amerikai akciófilm, 1992
18:10
Igazából szerelem
angol-amerikai romantikus vígjáték, 2003
18:10
Női szívek
német vígjáték, 2014
18:15
Kutyák szigete
amerikai fantáziafilm, 2018
18:25
Pi élete
amerikai kalandfilm, 2012
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.