Így készült a Star Trek: Mindenen túl

J.J. Abrams ismét divatossá tette a Star Treket, majd lelépett a Star Warshoz, így az árván maradt legénysége most egy új kapitánnyal – rendezővel – a fedélzeten volt kénytelen helyt állni a hollywoodi nyári viharban. Megnéztük, milyen nehézségeken kellett ehhez átesniük.
10. A bemutatót eredetileg korábbra tervezték, de a Paramount végül úgy döntött, hogy az eredeti sorozat bemutatásának ötvenedik évfordulóját szeretné az új filmmel ünnepelni, így került a Mindenen túl premierje 2016 nyarára. 
 
9. J.J. Abrams a Star Wars - Az ébredő erő rendezése miatt hagyta ott a Star Treket, de azért producerként továbbra is segítette a csapatot. Eleinte úgy volt, hogy az egyik forgatókönyvíró, Roberto Orci veszi át a stafétabotot, ám ő végül visszalépett, és így került a képbe a Halálos iramban-sorozat jó néhány részét jegyző Justin Lin
 
8. A J.J. Abrams nevével fémjelzett Star Trek-filmek indulásakor a szereplők mindegyike három filmre írta alá a szerződését, ami most ezzel a filmmel jár le. A Spockot alakító Zachary Quinto már jelezte is, hogy valószínűleg nem hosszabbít szerződést, míg Chris Pine például nyitott lenne a további folytatásokra. 
 
7. Egy szerencsétlen baleset következményeként a Chekovot alakító Anton Yelchint kb. egy hónappal a premier előtt halálos baleset érte. A rosszul behúzott kézifék miatt a saját autója gázolta agyon a kocsifelhajtón. Yelchin a forgatáson minden munkával időben végzett, tehát a tragédia a film elkészültére nem volt hatással. 
 
6. Ez az első olyan Star Trek-film, amit nem 35 mm-es filmre forgattak, hanem digitálisan rögzítették. 
 
5. Ez a színész Simon Pegg első olyan forgatókönyve, amit nem komédiához írt. 
 
4. A film kapcsán John Cho nyilatkozata nagy vihart kavart, amikor kijelentette, hogy a Mindenen túlban kiderül, hogy karaktere, Sulu meleg, és a párjával egy kislányt nevelnek együtt. A téma kapcsán megszólalt Sulu eredeti megformálója, a közismerten meleg George Takei is, aki ellenezte a dolgot, mondván inkább írjanak a történetbe új meleg karaktereket, mint a már ismerteket alakítsák át így. 
 
3. Sokáig azt pletykálták, hogy az ötvenedik évforduló miatt William Shatner cameózni fog a filmben, és készült egy olyan forgatókönyv-változat is Robert Orci billentyűzetéből, amiben tényleg szerepelt, ám ezt végül elvetették, és évforduló ide vagy oda, Shatner nem tűnik fel a Mindenen túlban. 
 
2. A film nagy részét a kanadai Vancouverben vették fel, és kicsit túlszaladtak a tervezett forgatási időn, ugyanis pár napig állt a munka a forgatókönyv átdolgozása miatt. Kanada mellett a stáb forgatott még a dél-koreai Szöulban és Dubaiban is, idén márciusban pedig utóforgatásokra is sor került. 
 
1. A filmhez szokatlan módon egy popsztárral, Rihannával írattak slágert. A Sledgehammer című dal premierjét a mozi egyik előzetesének megjelenéséhez igazították. 
 
 
2016.07.18
|
(16 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.