Kedvenc helyek

Volbeat: Seal The Deal & Let’s Boogie

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (1)
[ metal / rock ] A Volbeat mára kétségtelenül kinőtte a csapolt sör és boroskóla áztatta rockklubokat, sőt, fesztiválok headlinerévé vált. Úgy tűnik, a „sztárstátusz” immár a zenekarban is tudatosult, és egyre inkább ehhez igazítják hangzásukat is.
Sokan már az Outlaw Gentleman & Shady Ladies album idején is azzal vádolták a dán négyest, hogy régebbi szerzeményeiket hasznosítják újra, csak éppen kommerszebb formában. A Seal The Deal & Let’s Boogie hallatán pedig a feketeöves Volbeat-rajongóknak egyre nagyobb kihívást jelent majd, ha Michael Poulsenék védelmére akarnak kelni. Az önismétlés magában nem jelentene problémát, hiszen ezen az alapon az AC/DC-t vagy a Motörheadet minden idők legfantáziátlanabb rock’n’roll zenekaraiként emlegethetnénk. Tehát szó sincs róla, hogy ez a „Metallica Elvisszel jammel” ötvözet hatodik nekifutásra ne rejtegethetne izgalmakat. 

A polírozott hangzás és az igazán kiemelkedő dalok hiánya azonban már komolyabb hiányosságként róható fel. Míg az előző albumon a King Diamonddal rögzített Room 24 vagy a Hangman’s Body Count is letépte az arcunkat, addig itt jóval több hangsúlyt kaptak a dallamok és a lazább groove-ok, Poulsen pedig mintha valóban korábbi énektémáira írt volna új dalszövegeket.Persze a Volbeatből sem a Mary Jane Kelly, sem a You Will Know, sem a Georgia Satellitestől feldolgozott Battleship Chains nem csinál Nickelbacket. Aki viszont meghallgatja a bővített kiadáson hallható Slaytan című szerzeményt, máris megérti, mi a legfőbb hiányérzetünk az új Volbeat-lemezzel kapcsolatban. 

Kiadó: Vertigo 
kirsch
2016.07.29
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.