Így készült a Bridget Jones babát vár

Tizenkét évvel a második rész után visszatér az évezred eddigi legnépszerűbb romkom karaktere, a szingliséggel egy életre azonosított Bridget Jones, hogy ezúttal nagy nehezen eldöntse, a két álompasi közül melyik is a frissen születendő gyermeke apja.
10. A filmet eredetileg már 2009-2010 környékén el akarták kezdeni forgatni, de iszonyatosan nehezen állt össze a forgatókönyv, miközben több különböző rendező is megfordult a projekt körül. 
 
9. Ez az első film a sorozatban, ami nem Helen Fielding valamelyik regénye alapján készült. A 2013-ban megjelent Bridget Jones: Bolondulásig teljesen másról szól, mint a most mozikba kerülő film. 
 
8. Az új történet megírásának egyik okát az adta, hogy Hugh Grant nem volt hajlandó visszatérni Daniel Cleaver szerepében, mert nem tetszett neki a forgatókönyv első változata.  
 
7. A rajongók körében komoly visszhangot váltott ki, hogy Renée Zellweger ezúttal nem volt hajlandó felhizlalni magát a szerepért, mivel az előző két alkalom eléggé igénybe vette a szervezetét.  
 
6. Az első filmet is jegyző Sharon Maguire – aki a második rész kihagyása után tért vissza – megvédte Zellweger döntését, mondván tetszett neki az ötlet, hogy bár Bridget elérte az álomsúlyát, ez még nem jelenti azt, hogy magabiztosabbá vált volna az életben és a szerelemben. 
 
5. Zellweger azért tért vissza örömmel harmadjára is Bridgethez, mert tetszett neki az ötlet, hogy ugyanazt a karaktert az élete több különböző szakaszában is bemutathatja, ugyanis ilyet még nem csinált a filmvásznon. 
 
4. A filmet többen Renée Zellweger nagy visszatéréseként írják le, ugyanis hat éve nem láthattuk a mozivásznon, de a helyzet az, hogy már két filmet is forgatott a Bridget Jones babát vár előtt, csak azok még nem kerültek bemutatásra. 
 
3. Szentségtörés: az új részben Bridget Jones kézzel írott naplóját egy iPad váltja fel. 
 
2. A filmhez három különböző befejezést is forgattak, és egészen az első vetítésig maguk a szereplők sem tudták, hogy mi lesz a történet vége, vagyis melyik befejezést választják majd az alkotók Bridgetnek. 
 
1. A film bemutatását az első könyv megjelenésének huszadik évfordulójára időzítették, szóval mindenképp ünnepi az alkalom. 
 
 
2016.09.12
|


Film premierek

Pofoncsata

amerikai vígjáték, 91 perc, 2017

Paterson

amerikai-francia-német vígdráma, 118 perc, 2016

Oroszlán

ausztrál filmdráma, 118 perc, 2016

Kojot

magyar thriller, 126 perc, 2017

Holdfény

amerikai filmdráma, 111 perc, 2016

Az egészség ellenszere

amerikai-német horror, 146 perc, 2017

Arany

amerikai kalandfilm, 121 perc, 2016
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. december 8. - 2017. június 11.
 
február 16 - 22.
 
Budapest, Pesti Színház, február 19. 20:00
Játék
A New York-i PMJ arról híresült el, hogy napjaink popslágereit swingesíti: az eredeti ’20-as évekbeli hangzás- és látványvilággal keltve időutazó illúziót. Az ötlet olyannyira bevált, hogy több százmillió Youtube-megtekintést is eredményezett mára.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.