Így készült a Bridget Jones babát vár

Tizenkét évvel a második rész után visszatér az évezred eddigi legnépszerűbb romkom karaktere, a szingliséggel egy életre azonosított Bridget Jones, hogy ezúttal nagy nehezen eldöntse, a két álompasi közül melyik is a frissen születendő gyermeke apja.
10. A filmet eredetileg már 2009-2010 környékén el akarták kezdeni forgatni, de iszonyatosan nehezen állt össze a forgatókönyv, miközben több különböző rendező is megfordult a projekt körül. 
 
9. Ez az első film a sorozatban, ami nem Helen Fielding valamelyik regénye alapján készült. A 2013-ban megjelent Bridget Jones: Bolondulásig teljesen másról szól, mint a most mozikba kerülő film. 
 
8. Az új történet megírásának egyik okát az adta, hogy Hugh Grant nem volt hajlandó visszatérni Daniel Cleaver szerepében, mert nem tetszett neki a forgatókönyv első változata.  
 
7. A rajongók körében komoly visszhangot váltott ki, hogy Renée Zellweger ezúttal nem volt hajlandó felhizlalni magát a szerepért, mivel az előző két alkalom eléggé igénybe vette a szervezetét.  
 
6. Az első filmet is jegyző Sharon Maguire – aki a második rész kihagyása után tért vissza – megvédte Zellweger döntését, mondván tetszett neki az ötlet, hogy bár Bridget elérte az álomsúlyát, ez még nem jelenti azt, hogy magabiztosabbá vált volna az életben és a szerelemben. 
 
5. Zellweger azért tért vissza örömmel harmadjára is Bridgethez, mert tetszett neki az ötlet, hogy ugyanazt a karaktert az élete több különböző szakaszában is bemutathatja, ugyanis ilyet még nem csinált a filmvásznon. 
 
4. A filmet többen Renée Zellweger nagy visszatéréseként írják le, ugyanis hat éve nem láthattuk a mozivásznon, de a helyzet az, hogy már két filmet is forgatott a Bridget Jones babát vár előtt, csak azok még nem kerültek bemutatásra. 
 
3. Szentségtörés: az új részben Bridget Jones kézzel írott naplóját egy iPad váltja fel. 
 
2. A filmhez három különböző befejezést is forgattak, és egészen az első vetítésig maguk a szereplők sem tudták, hogy mi lesz a történet vége, vagyis melyik befejezést választják majd az alkotók Bridgetnek. 
 
1. A film bemutatását az első könyv megjelenésének huszadik évfordulójára időzítették, szóval mindenképp ünnepi az alkalom. 
 
 
2016.09.12
|


Film premierek

Szívvel-lélekkel

belga-francia filmdráma, 103 perc, 2016

Öldöklő szerelem

amerikai thriller, 100 perc, 2017

Desierto: Az Ördög országútja

francia-mexikói thriller, 94 perc, 2015

Alibi.com

francia vígjáték, 90 perc, 2017

1945

magyar történelmi dráma, 91 perc, 2017

Tűnj el!

amerikai horror, 103 perc, 2017
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Uránia, április 24 - 29.
 
Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. április 1. - 2017. június 11.
 
április 20 - 26.
Játék
A 20 éve elhunyt amerikai rádiós nagyságnak állít emléket Szörényi Levente és Gájer Bálint. Az utóbbi előadó jelenléte ott, ahol swing vagy jazz szól, evidens; ezen az esten viszont a legendás szenior dalszerző-énekes új oldaláról mutatkozik be.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.