Chicagóban folytatódik a New Yorkban nagy sikert aratott Moholy-Nagy-kiállítás

A New York-i Guggenheim Múzeumban a napokban bezárt Moholy-Nagy László kiállításnak május óta több mint 400 ezer látogatója volt. A tárlatot szeptember végétől egy chicagói, majd jövő tavasszal egy Los Angeles-i múzeumban is megrendezik.
A Future Present című Moholy-Nagy László kiállításon a művész több mint háromszáz alkotásán keresztül mutatták be a munkásságát. A kiállítást kezdeményező Guggenheim Múzeum a magyar főkonzulátussal és a New York-i Magyar Intézettel közösen rendezte meg a New York-i tárlatot. A tárlat köré Modernity by Hungary címmel a magyar modernizmust bemutató több mint kéthónapos összművészeti fesztivált is szerveztek. A rendezvényeket részben a Guggenheim Múzeummal együttműködve, részben saját szervezéssel hozták létre. De minden esemény reflektált valamilyen módon a Moholy Nagy-kiállításra, illetve a magyar modernizmusra. 
 
Nemcsak a nagy sikert aratott kiállításnak, hanem a kísérőprogarmoknak is komoly visszhangja volt: A The New York Times, a The Washington Post és a Wall Street Journal is nagy terjedelmű írásokban foglalkozott a rendezvényekkel. 
 
A New York-i Moholy-Nagy-tárlat anyaga a Guggenheim Múzeum, a Chicagói Művészeti Múzeum és a Los Angeles-i Művészeti Múzeum gyűjteményéből állt össze.  
 
Chicago Moholy-Nagy életének fontos állomása volt, ott töltötte élete utolsó éveit. Mikor a közelgő háború miatt a harmincas évek végén a Bauhaus mozgalom áttette székhelyét Európából a tengerentúlra, Moholy-Nagyot kérték fel a mozgalom chicagói iskolájának vezetésére.  
 
Chicagóban szeptember végén nyílik meg a Moholy-Nagy-kiállítás, amely több hónapig lesz látható. 2017 tavaszától pedig a Los Angeles-i Művészeti Múzeumban tekinthető meg a tárlat. 
 
(MTI) 
2016.09.14
|


Lépték / Scales.
Budapest, Új Budapest Galéria, 2018. december 12. - 2019. február 17.

Krisztinaváros anno.
Budapest, Tér-Kép Galéria, 2018. december 12. - 2019. február 16.

Városi mitológia - Z. Szabó Zoltán kiállítása.
Budapest, Angyalföldi JAMK, 2018. december 11. - 2019. január 11.

Játék
Decemberben ismét visszatér a Gregorian Budapestre a középkori hagyományos és modern dalok fúziójával! A Szent Dalok (Holy Chants) című karácsonyi koncertet 13-án a MoM Sportban élvezheti a magyar közönség.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.