Így készült A hét mesterlövész

Korai lenne szentségtörést kiáltani egy immár 56 éves klasszikus remake-je kapcsán, már csak azért is, mert már az a film is remake volt, méghozzá A hét szamuráj című mozié. A nagyszabású western elkészülte legalább annyira izgalmas volt, mint amit a kész filmtől várhatunk.
10. Először 2012-ben merült fel az MGM stúdióban a remake ötlete, és az egyik első elképzelés szerint Tom Cruise játszotta volna a főszerepet, ám ahogy a projekt formálódni kezdett, a színész kiesett belőle. 
 
9. Bár a film az 1960-ban készült legendás western remake-je, az alkotók rengeteg dologban eltértek az eredetitől. Például a karakterek egyáltalán nem ugyanazok, hanem teljesen új figurákat írtak a filmhez a forgatókönyvírók, és leginkább csak a történet alaphelyzetéhez (pár hősies cowboy megvéd egy falut a banditáktól) ragaszkodtak. 
 
8. Bármilyen hihetetlen, de A hét mesterlövész Denzel Washington első westernje. 
7. Amikor megkérdezik tőle, hogy melyik mesterlövészt játssza a filmben, Washington csak annyit szokott válaszolni, hogy „A feketét”.  
 
6. A film szereposztását látatlanban is sok kritika érte, mondván túl modern és túl multikulti ez a soknemzetiségű és sokszínű gárda, de Fuqua megvédte a döntését: állítása szerint a vadnyugaton rengeteg fekete cowboy volt, és számos indián és ázsiai dolgozott a vasúti sínek lerakásán szerte az országban, csak a filmek voltak annyira konzervatívak, hogy nem számoltak velük. 
 
5. Bár James Horner zeneszerző már tavaly nyáron elhunyt, annyira örült annak, hogy A hét mesterlövészhez írhat zenét, hogy látatlanban megkomponált nyolc tételt a filmhez, mielőtt tavaly júniusban meghalt volna. Kollégái a munkáját csak kiegészítették és befejezték, de lényegében ebben a filmben hallhatjuk az utolsó zenei művét. 
4. Ethan Hawke csak véletlenül kapott szerepet a filmben. Egy napon összefutott Antoine Fuqua rendezővel – már dolgoztak együtt a Kiképzés című filmben -, aki elmesélte neki, hogy mire készül, és Hawke ragaszkodott hozzá, hogy ő is kapjon benne egy szerepet, mivel az eredeti film nagy kedvence volt gyerekkorában. 
 
3. A rendező azért tartja ma is aktuálisnak A hét mesterlövész történetét, mert a zsarnokság és a kizsákmányolás ma a terrorizmus legfőbb eszköze a világban, és számtalan ártatlanokkal teli település van a világon, ami szenved tőle. 
2. A film végső nagyjelenetét, vagyis a csatát három teljes héten át forgatta a stáb a louisianai Baton Rouge-ban, és meglehetősen viharos időt fogtak ki. Jó néhányszor el kellett menekülniük egy-egy érkező vihar elől, melyek hátráltatták a munkálatokat. 
 
1. A hét mesterlövész végül Torontóban mutatkozott be nyitófilmként a nemzetközi közönségnek, és bár mostanság a torontói nyitófilmek nem sok jóval kecsegtettek, Fuqua filmje egész lelkes kritikákat kapott, vagyis jó okunk van lelkesnek maradni. 
 
 
2016.09.19
|


Film premierek

Deadpool 2.

amerikai akciófilm, 118 perc, 2018

Viktoria

bolgár-román filmdráma, 155 perc, 2014

Sosem voltál itt

amerikai-angol-francia akciófilm, 90 perc, 2017

Igaz történet alapján

francia vígdráma, 100 perc, 2017
Játék
A Jurassic World új részében visszatérnek a csodák, a kalandok, az izgalmak, a kedvenc szereplők, a már ismert dinoszauruszok – és felbukkannak teljesen új fajok is, amelyek döbbenetesebbek és félelmetesebbek minden eddigi őslénynél.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.