Így készült a Mélytengeri pokol

A katasztrófafilmek mostanság nem túl divatosak, pedig egy ilyen extrém helyzet extrém karakterreakciókat szül, és ha jól játszanak a zsánerrel, egy igazán izgalmas és látványos film lehet a végeredmény. A Mélytengeri pokol készítői tényleg mindent bedobtak azért, hogy a végén elégedetten távozhassunk a moziteremből.
10. A film története a 2010-ben felrobbant olajfúrótorony sztoriján alapul, aminek a történelem eddigi legnagyobb tengeri olajszivárgása volt köszönhető. 
 
9. Eleinte J.C. Chandort szánták rendezőnek, aki jóval kisebb mértékben ugyan, de a Minden odavannal már megmutatta, hogy ért a tengeri katasztrófa műfajához, ám végül kreatív nézeteltérések után mennie kellett, és Peter Berg (Ronda ügy) lett a befutó. 
 
8. Berg aztán magával hozta egyik kedvenc színészét, Mark Wahlberget is. Amikor Wahlbergnek elmesélték, hogy a sztori alapját egy idősebb és egy fiatalabb olajfúró munkás kapcsolata határozza meg, ő elkezdte felhívni néhány veterán kollégáját – például Jack Nicholsont –, hogy nem érdekli-e őket a szerep, végül tájékoztatták, hogy rá gondoltak öregebbként… 
 
7. Wahlberg és Peter Berg rendező együtt a drámai igaz történetek feldolgozásának specialistái. A túlélő egy közel-keleti katonai akciót mesélt el, a Mélytengeri pokol is valós eseményekről szól, a decemberben bemutatásra kerülő Patriot's Day pedig a bostoni maraton bombatámadása utáni nyomozás szomorú krónikája. 
 
6. Mark Wahlberg a Mélytengeri pokol forgatása során próbálta ki először a method actingot, vagyis annyira belemélyedt a szerepébe, hogy a forgatás közti szünetekben is karakterben maradt. 
 
5. Rengeteg munkás tiltakozott a film elkészítése ellen, mondván, hogy az alkotók majd megbecstelenítik a torony áldozatainak emlékét, de az eset egyik túlélője, Mike Williams például a stábbal tartott, és szakértőként segített összehozni a produkciót. Szerinte jó dolog, hogy a nézők láthatják, hogy az ott dolgozóknak miken kellett keresztülmenniük. 
 
4. A női főszerepet Emma Stone-nak és Kristen Stewartnak is felajánlották, de egyikük se kért belőle, így végül a náluk jóval ismeretlenebb Gina Rodriguez kapta a melót. 
 
3. Ez az első film, amiben Kate Hudson együtt szerepel nevelőapjával, Kurt Russell-lel. 
 
2. Mivel képtelenség volt megszerezni egy olajfúrótornyot forgatási helyszínül, a stúdió úgy döntött, hogy inkább felépítenek egyet. Erre a louisianai Chalmette környékén került sor, és úgy hírlik, hogy minden idők legnagyobb filmes díszletében dolgozhattak Mark Wahlbergék. A 156 millió dolláros költségvetésből telhetett is rá. 
 
1. A gigászi költségvetést a Summit és a Lionsgate stúdió dobta össze. Előbbi az amerikai, utóbbi a nemzetközi forgalmazási jogokat kapta, és azért hittek a projektben, mert hétköznapi hősök rendkívüli tetteiről mesélnek benne látványfilmes eszközökkel. A Torontói Filmfesztivál visszajelzései alapján nem fogjuk visszasírni a mozijegyünk árát. 
 
 
2016.09.26
|


Film premierek

Have a Nice Day

kínai animációs film, 77 perc, 2017

Star Wars: Az utolsó Jedik

amerikai sci-fi, 152 perc, 2017

Legeslegjobb cimborák

német animációs film, 72 perc, 2017

Jesús

chilei-francia-görög-kolumbiai-német filmdráma, 85 perc, 2016

Eszeveszett esküvő

belga-francia-kanadai vígjáték, 117 perc, 2017

Az igazi csoda

amerikai filmdráma, 113 perc, 2017
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, 2017. november 30. - 2018. április 30.
 
december 14 - 20.
 
Budapest, Trafó, december 17. 20:00
 
Játék
A művészet templomai című sorozat immár 9. epizódjához érkezett. A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, a Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje a legkiválóbb reneszánsz mesterek egyikének és művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.