Így készült a Mélytengeri pokol

A katasztrófafilmek mostanság nem túl divatosak, pedig egy ilyen extrém helyzet extrém karakterreakciókat szül, és ha jól játszanak a zsánerrel, egy igazán izgalmas és látványos film lehet a végeredmény. A Mélytengeri pokol készítői tényleg mindent bedobtak azért, hogy a végén elégedetten távozhassunk a moziteremből.
10. A film története a 2010-ben felrobbant olajfúrótorony sztoriján alapul, aminek a történelem eddigi legnagyobb tengeri olajszivárgása volt köszönhető. 
 
9. Eleinte J.C. Chandort szánták rendezőnek, aki jóval kisebb mértékben ugyan, de a Minden odavannal már megmutatta, hogy ért a tengeri katasztrófa műfajához, ám végül kreatív nézeteltérések után mennie kellett, és Peter Berg (Ronda ügy) lett a befutó. 
 
8. Berg aztán magával hozta egyik kedvenc színészét, Mark Wahlberget is. Amikor Wahlbergnek elmesélték, hogy a sztori alapját egy idősebb és egy fiatalabb olajfúró munkás kapcsolata határozza meg, ő elkezdte felhívni néhány veterán kollégáját – például Jack Nicholsont –, hogy nem érdekli-e őket a szerep, végül tájékoztatták, hogy rá gondoltak öregebbként… 
 
7. Wahlberg és Peter Berg rendező együtt a drámai igaz történetek feldolgozásának specialistái. A túlélő egy közel-keleti katonai akciót mesélt el, a Mélytengeri pokol is valós eseményekről szól, a decemberben bemutatásra kerülő Patriot's Day pedig a bostoni maraton bombatámadása utáni nyomozás szomorú krónikája. 
 
6. Mark Wahlberg a Mélytengeri pokol forgatása során próbálta ki először a method actingot, vagyis annyira belemélyedt a szerepébe, hogy a forgatás közti szünetekben is karakterben maradt. 
 
5. Rengeteg munkás tiltakozott a film elkészítése ellen, mondván, hogy az alkotók majd megbecstelenítik a torony áldozatainak emlékét, de az eset egyik túlélője, Mike Williams például a stábbal tartott, és szakértőként segített összehozni a produkciót. Szerinte jó dolog, hogy a nézők láthatják, hogy az ott dolgozóknak miken kellett keresztülmenniük. 
 
4. A női főszerepet Emma Stone-nak és Kristen Stewartnak is felajánlották, de egyikük se kért belőle, így végül a náluk jóval ismeretlenebb Gina Rodriguez kapta a melót. 
 
3. Ez az első film, amiben Kate Hudson együtt szerepel nevelőapjával, Kurt Russell-lel. 
 
2. Mivel képtelenség volt megszerezni egy olajfúrótornyot forgatási helyszínül, a stúdió úgy döntött, hogy inkább felépítenek egyet. Erre a louisianai Chalmette környékén került sor, és úgy hírlik, hogy minden idők legnagyobb filmes díszletében dolgozhattak Mark Wahlbergék. A 156 millió dolláros költségvetésből telhetett is rá. 
 
1. A gigászi költségvetést a Summit és a Lionsgate stúdió dobta össze. Előbbi az amerikai, utóbbi a nemzetközi forgalmazási jogokat kapta, és azért hittek a projektben, mert hétköznapi hősök rendkívüli tetteiről mesélnek benne látványfilmes eszközökkel. A Torontói Filmfesztivál visszajelzései alapján nem fogjuk visszasírni a mozijegyünk árát. 
 
 
2016.09.26
|
(26 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.