Új északi divatillusztráció

Budapest, ErőMűvház (RÉGI), 2016. szeptember 26. - október 20.
A Design Hét Budapest 2016 keretében Új északi divatillusztráció címmel nyílt meg a Wesselényi utcai ERöMŰVHÁZ-ban az a sokszínű és izgalmas tárlat, amely dán, észt, finn, norvég és svéd művészek alkotásain keresztül mutatja be a divatillusztráció jellegzetes technikáit és legfrissebb trendjeit.
Az évszázados gyökerekkel bíró, dinamikusan fejlődő, de máig kevéssé kutatott művészeti ágat tekintve a legszembetűnőbb változás, hogy képviselőinél az öltözékek bemutatásáról egyre inkább a független önkifejezésre helyeződött a hangsúly az utóbbi évtizedekben. Munkáikban geometria és szürrealitás, természet és mitológia, hétköznapiság és poézis egyaránt fellelhető.
 
A tárlaton kiállító művészek nagy része olyan neves lapoknál dolgozik, mint a Guardian, a The New York Times, a Telegraph, a Vogue vagy az Elle. És hogy ki vagy mi az ihletadó forrásuk? „Manga, Patti Smith, a 60-as, 70-es évek, egy jó csésze kávé, szubkultúrák, a mindennapi élet mágiája, szecesszió, Matisse, görög vázafestés, japán kalligráfia…”
 
A Dán Nagykövetség, az Észt Intézet, a Finnagora, a Norvég Nagykövetség és az ERöMŰVHÁZ együttműködésében megvalósult, október 20-ig látható tárlathoz ingyenes kísérőprogramok is kapcsolódnak. Lesz kreatív színező kicsiknek és nagyoknak, divat tematikájú filmvetítések Finnországból, Dániából és Észtországból, beszélgetés a divatról és a divatillusztrációról, valamint egy zenés irodalmi divatest is.
2016.10.03
|
(5 kép)


Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.