Így készült az Inferno

Hét év kihagyás után kapjuk meg a legújabb Robert Langdon-adagunkat, amit ráadásul részben Budapesten forgattak, így nem csoda, hogy nagy bennünk a várakozás. Ezt csillapítandó összeszedtünk néhány érdekességet a film elkészültével kapcsolatban.
10. Dan Brown Inferno című könyve ugyan csak 2013-ban jelent meg, de az azóta eltelt három év elég volt neki ahhoz, hogy több mint hatmillió példányban értékesítsék világszerte. 
 
9. Az Inferno forgatását már 2013 nyarán bejelentették, de akkor még 2015 decemberét tűzték ki premierdátumként. A Sony azonban hamarosan szembesült azzal, hogy Az ébredő erő című új Star Wars-film mellett nem lenne sok esélye, így eltolták az időpontot 2016 októberére. Ez lehetőséget adott a stábnak némi utóforgatásra is, és persze arra, hogy ne kelljen kapkodva dolgozniuk. 
 
8. A film a forgatás idején a Headache, vagyis Fejfájás címen futott, hogy a rajongók a helyszíneken ne tudják beazonosítani, milyen mozit forgatnak éppen. A kódnév egyben utalás Robert Langdon karakterének fejsérülésére és amnéziájára is. 
 
7. A forgatást tavaly április végén kezdték meg Velencében, ahonnan Firenzébe repült a stáb, hogy onnan Budapestre jöjjenek forgatni, ahol főképp belső felvételeket rögzítettek, de azért a szemfülesebbek kiszúrhatnak egy-két budapesti utcaképet is. Végül Törökországban is tiszteletüket tették az isztambuli végjáték rögzítéséhez. 
 
6. Tom Hanks budapesti tartózkodásának egyik legemlékezetesebb momentuma az volt, amikor magyar színészek előtt egy zsúfolásig megtelt teremben tartott jó hangulatú mesterkurzust, ahol kiderült, hogy valóban olyan szerény és jó fej, mint amilyennek a filmjei alapján hisszük. 
 
5. Az Inferno Tom Hanks és Ron Howard rendező ötödik közös filmje A nagy csobbanás, az Apollo 13, A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok után. 
 
4. Howardot sokáig győzködte a Sony Az elveszett jelkép című harmadik Langdon-sztori megfilmesítésével, de a direktor nem érezte úgy, hogy érdekli a sztori. Már el is kezdték előkészíteni a filmet nélküle, amikor megjelent Dan Brown Inferno című könyve, ami már elnyerte Howard tetszését, így Az elveszett jelkép munkálatait leállítva rögtön ezen kezdtek dolgozni. 
 
3. Howardnak leginkább az tetszett az Infernóban, hogy egy olyan problémával, a túlnépesedéssel foglalkozik meglehetősen radikális módon, ami valóban fenyeget bennünket, ezért úgy érzi, ha jól végezte a dolgát, a film vitákat generál majd a mozitermekből kifelé jövet. 
 
2. Ugyan a film néhány ponton eltér az eredeti regénytől, de nem kell aggódni: Ron Howard minden változtatást alaposan átbeszélt Dan Brownnal, és csak azokat vitte filmre, amikbe az író is beleegyezett. 
 
1. A stáb számára a legnehezebbnek az olaszországi forgatás bizonyult. Ismert turistacélpontoknál kellett dolgozniuk, melyeket nem lehetett hosszú időre lezárni, ezért sietniük kellett, és valahogy el kellett bírniuk az érdeklődő tömeg áradatával is. 
 
 
2016.10.10
|


Film premierek

Deadpool 2.

amerikai akciófilm, 118 perc, 2018

Viktoria

bolgár-román filmdráma, 155 perc, 2014

Sosem voltál itt

amerikai-angol-francia akciófilm, 90 perc, 2017

Igaz történet alapján

francia vígdráma, 100 perc, 2017
Játék
Kellemes, ám tartalmas estét ígér egy lengyel elektro-pop tünemény, illetve a hazai downtempo duó az A38 Hajón!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.