Kedvenc helyek

Suicidal Tendencies: World Gone Mad

est.hu:
8/10
|
olvasói
(0)
[ hardcore / punk ] A Suicidal Tendencies karrierje során többször is volt példa sokévnyi visszavonulás utáni visszatérésre. Ezek közül a 2013-as jóval meggyőzőbben sikerült, mint a 1999-es, még ha a 13 című sorlemez nem is ütötte meg a klasszikus ST-albumok színvonalát.
Ezt azonban nem lenne fair felróni egy olyan legendának, amely felbecsülhetetlen hatást gyakorolt a metál/hardcore színtérre, 80-as és korai 90-es évekbeli munkásságában pedig nagyítóval sem találhatunk hibát. A World Gone Mad tekinthető a 13 folytatásának is, ám Mike Muirék ezúttal egy hajszálnyival erősebb anyagot tettek le az asztalra. A legnagyobb kérdés az új lemezzel kapcsolatban nem lehetett más, mint hogy Dave Lombardo mit tesz hozzá a Suicidal Tendencies hangzásához. Nos, a zenekar dobosok terén eddig is az NB1-ből válogatott, elég, ha Eric Moore-ra, Brooks Wackermanre vagy Jimmy DeGrassóra gondolunk.  
 

 
Az egykori Slayer-ütős játéka a hardcore-os közegben kevésbé tűnik markánsnak és arcbamászónak, mint mondjuk a South Of Heaven albumon vagy akár a Grip Inc. debütáló lemezén, ám a címadó dal, a The Struggle Is Real vagy a New Degeneration figyelmesebb hallgatása során igenis felfedezhetőek Lombardo védjegyei. Akárcsak legutóbb, a World Gone Maden is a korai idők punkos sebességű szerzeményei találkoznak az Art Of Rebellion/Suicidal For Life albumok kimunkáltabb világával. Jó példa erre a bluesosan indító Living For Life, melyben Mike Muir még dallamokra is vetemedik, és Lombardo is hozzá méltó módon aprítja a dobcuccot. A szerzemények között nem egy akad (pl. Get Your Fight On!, One Finger Salute), amely a klasszikus érában is megállta volna a helyét, és van olyan is, mely különösebb nyomot nem hagy a hallgatóban, de utóbbiak is hozzák a Suicidal Tendenciestől elvárható színvonalat. Olyannyira, hogy kijelenthetjük: a World Gone Mad talán a zenekar legjobb kiadványa a 1994 óta. 
 
Kiadó: Suicidal Recodrs 
kirsch
2016.10.11
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.