Ang Lee filmje belebukott a technikai forradalomba

A hétvégén a New York-i Filmfesztiválon mutatták be Ang Lee Billy Lynn’s Long Halftime Walk című moziját, ami egy forradalmi technikai újítással próbálkozott. Az első vélemények alapján nem jött be neki.
Ha moziban ülünk, akkor a film az esetek többségében másodpercenként 24 képkockás sebességgel pörög a szemünk előtt. Az évtizedek során ezt szoktuk és szerettük meg, és nehezen váltunk át másra, ami az első A hobbit-film idején is kiderült, amikor Peter Jackson 48 képkockás másodpercenkénti sebességgel bombázta a szemünket, amitől a film hátterei úgy néztek ki, mintha színházi díszletelemek lennének, és a szuperrealizmus megölte a fantasyelemeket. Nem is nagyon pörögtek tovább a dolgon, ám most jött Ang Lee (Pi élete, Túl a barátságon), aki egyenesen 120 képkocka/másodperc sebességgel vette fel legújabb háborús drámáját, a Billy Lynn’s Long Halftime Walkot, ráadásul 3D-ben. A direktor forradalmi látványvilágot ígért, ám az első kritikák szerint a látottak inkább tévéhíradós, urambocsá szappanoperás hatást kölcsönöznek a drámának, ami ezáltal elveszti a filmszerűségét. Úgy tűnik, az újabb moziforradalomra még várnunk kell. 
 
(theplaylist.net) 
2016.10.17
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.