Rendelj kínait - 3. rész

Kínából rendelnél elektronikai eszközöket? Akkor most jól figyelj! Olcsó kínai kütyüket bemutató sorozatunk legújabb részében ezúttal többfunkciós fitneszkarkötőt, kis energiaigényű zseblámpát, bluetooth-os fülhallgatót, valamint egy spéci zacskóvisszazárót veszünk górcső alá.
1.) Xiaomi MiBand 2 
 
A neves Xiaomi (ejtsd: „saomi”) legújabb okoskütyüje is piacra került. A MiBand előző kiadásaihoz hasonlóan ez is hatalmas sikert aratott a fitneszkarkötők kedvelői körében. A MiBand 2 nemcsak számos újítással és optimalizálással büszkélkedhet elődeihez képest, de legfőbb funkcióját, az üzemidőt is sikerült egy hónaposra növelniük. Ezzel a paraméterrel jócskán maguk mögött hagyták a kullogó konkurenciát. 
 
A karkötő képes pulzust mérni, és a funkciót szerencsére akár egész nap bekapcsolva hagyhatjuk. Automatikus lépésszámlálóval van ellátva, ami azt jelenti, hogy nem külön funkcióként működik, így viselőjének nincs gondja a be- és kikapcsolását illetően. Különböző célok is beállíthatóak a telefonos szoftverben, melyet a Play Áruházból is letölthetünk. A célok elérése után az eszköz rezgés útján tájékoztatja a felhasználót a sikerről. A kisméretű OLED kijelző alkalmas a telefonos értesítések megjelenítésére is, Facebook-értesítések esetében például kirajzolja a közösségi médiaszolgáltatás logóját. Itt tekinthetők meg a leggyorsabban az aktuális napi adatok is (lépések, kalóra, stb.), mivel érintéssel görgethető a tartalma. 
 
Alvás közben sem rest: statisztikát és elemzést készít pihenésünk minőségéről, melyet reggel ellenőrizhetünk. Az adatok természetesen korlátlan ideig tárolódnak is, így bármikor visszanézhetők. 
 
Természetesen vízálló is az eszköz, IP67-es szabványú minősítéssel rendelkezik. Természetesen kompatibilis androidos készülékekkel és iPhone-okkal egyaránt. Képességeinél már csak az ára meglepőbb: mindössze 8000 forintot kérnek el érte ingyenes szállítással. 
 
Link >>
 
2.) Cree XPE Q5 zseblámpa 
 
Ne tévesszen meg senkit a neve; borzasztóan nagy fényre képes ez az apróság. Valóban zseblámpa, ugyanis még egy női nadrág zsebében is eldugható, mivel egyetlen AA ceruzaelem működteti. A kis energiaigény ellenére igen nagy világosságot képes varázsolni, ha arra van szükség.
 
A legnagyobb előnye ezen túl az, hogy a fénynyaláb fókuszálható is, mivel a végén lévő lencse egy domború fókuszlencse, mely egy rövid csúszkán szabadon mozgatható. Az egészen nagy szórástól a tökéletesen fókuszált sugárig állítható, így pár métertől egészen 100-200 méterig remekül világít. 
 
Ahogyan az lenni szokott, nevetségesen olcsó a termék: 900 forint szállítással együtt. 
 
Link >> 
 
3.) Meizu EP-51 bluetooth HiFi fülhallgató 
 
A Meizu nemcsak remek okostelefonokat gyárt, de még a zene világában is helytáll. Legújabb, HiFi hangzással kecsegtető terméke meglepő módon bluetooth-on kínálja a magas minőségű hangzást. Ha már vezeték nélküli, akkor természetesen nem maradhatott le róla az eszközt sportolásra is alkalmassá tévő támasz, amely a fülkagyló barázdáiba kapaszkodva csökkenti a kimozdulás esélyét minimálisra. 
 
A vízálló fülhallgató micro USB porton keresztül tölthető, egy feltöltéssel pedig könnyedén kibír 6 órányi zenelejátszást. A termék két oldalát összekötő vezetéken zenevezérlő gombok és mikrofon is található, amely telefonálásra is alkalmassá teszi. A gyártó szokás szerint igen jó áron kínálja újdonságát: 9300 forintért már haza is vihető. 
 
Link >> 
 
4.) Zacskóvisszazáró kütyü 
 
Ilyen ketyerét is csak a kínaiaknál kapni: a két darab AA elemmel működő termék képes visszazárni a felbontott csipszes zacskókat, sós mogyorós zacskókat, és úgy általában minden hasonló csomagolást, amit általában befőttes gumival szoktunk „visszazárni”. A működése rettentően egyszerű.
 
A két elem egy vékony drótszálat fűt fel, amely megolvasztja a zacskó anyagát, így az újból összeolvad. Az anyaghasználata ugyan erősen gagyi, de legalább biztonsági zár van rajta, ugyanis a fekete fület felhajtva az eszköz nem működtethető. A használata magától értetődik: a zacskó két oldalát összecsippentve rá kell helyezni az eszközt és összenyomni. Eközben a drót felhevül, és a műanyag megolvad, ekkor kell egyenletes tempóban végighúzni a zacskón a kütyüt, és voila; a nasi friss marad a légmentesen zárt zacskóban. A hasznos kiegészítő 500 forintért remek szolgálatot tehet bárki otthonában. 
 
Link >> 
 
 
rendeljkinait.blog.hu
2016.10.18
|


Játék
Felismernél egy gyilkost, ha elsétálna melletted az utcán? Georg Büchner Woyzeck című drámáját két korabeli gyilkosságról megjelent cikk ihlette.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.