Díjat kapott a Tiszta szívvel a chicagói filmfesztiválon

A chicagói nemzetközi filmfesztiválon díjazták Till Attila Tiszta szívvel című rendezését. A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló magyar film a Chicago Sun Times világhírű filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat nyerte el.
A díjjal évről évre egy ígéretes tehetség friss és rendíthetetlen vízióját jutalmazzák, és korábban még sosem nyerte el magyar alkotás - közölte szombaton a Filmalap az MTI-vel. 
 
A nemzetközi zsűri indoklásában kiemelte, hogy a Tiszta szívvel a műfajokat bátran keverve és meglepően viszi bele a nézőt a fogyatékkal élők világába, ami ritkán látható a nagyvásznon. "Végtelenül szórakoztató fekete komédia és akcióvígjáték egyben, egy bevállalós film" - olvasható a zsűri indoklásában.  
 
A chicagói bemutatkozás volt Till Attila mozifilmjének amerikai premierje, az alkotást nevezte Oscar-díjra Magyarország.  
 
A chicagói mustrát, amely az Egyesült Államok elsőként alapított nemzetközi filmfesztiválja, immár 52. alkalommal rendezték meg több mint 140 játékfilmmel a műsoron. Az első és második filmeket felvonultató tekintélyes „Új rendezők" válogatásban volt látható a Tiszta szívvel
 
A Tiszta szívvel a Filmalap támogatásával az Oscar-díjas Saul fiá-t gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. Till Attila filmjét a hazai mozik április végén mutatták be, azóta mintegy 30 ezren váltottak rá jegyet. 
 
(MTI) 
2016.10.24
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.