TÖK jó dekorációk halloweenre

Sokat írtunk mostanában az őszi home dekorról, de a tököt mint díszt eddig csak halloweenmentes témákban emlegettük. Most azonban a kísértetjárás éjszakájához közeledve itt az ideje néhány igazán szellemes ötletnek. Fúrót, faragót, kreativitást elővenni, tökök jönnek, halloween módra, nem csak gyerekeknek!

A klasszikus: rémisztő tökfejet az ablakba! 
 
Mindenki tudja, hogy miről van szó, ha a novemberi tökfilkókat említjük, amiket az ablakba teszünk ki halloween táján egy mécsessel. Ezeknek az ijesztő fejeknek nagy a hagyománya szerte a világban, elkészítésükhöz pedig csak egy kis fantáziára lesz szükséged. Vágd le óvatosan egy késsel a tök sapkáját, hogy később az lehessen a mécsestartód kupakja, majd vájd ki a tök belsejét a magokkal. (A belsőséget menet közben ki is sütheted, finom uzsonna lesz belőle.) Mikor ezzel megvagy, a kibelezett tök falába vágj bicskával olyan rémisztő arcot – orrot, szájat, szemet, fogakat –, amilyet csak szeretnél. Ha pedig esetleg ötlethiányban szenvednél, a neten milliószámra találhatsz izgalmas, jópofa tökpofákat. 
 
Elkészítési idő: 1 óra 
 
Kreatív fokozat: ügyes 
 
Kellékek: sütőtök, éles kés, mécses 
 
A modern: festett tökök stílusosan 
 
Ha nem vagy hagyománykedvelő hangulatban éppen, akkor újíts be egy black&white tököt! A fekete-fehér, kockás, vagy pöttyösre festett, dizájntökök most ugyanis nagyon divatosak. Ahhoz pedig, hogy te is birtokolhass egy ilyen hihetetlenül trendi dekorcuccot, nem kell drága boltokba menned. Éppen elég, ha festékspray-vel izgi sablonokat fújsz a szépen megtisztított tök falára, vagy éppen nyakon öntöd azt különböző színekkel. Pingálhatsz rá akármilyen mintát, a festett tökkel idén nem tévedhetsz nagyot! 
 
Elkészítési idő: 1 óra 
 
Kreatív fokozat: mesteri 
 
Kellékek: sütőtök, erős festék (fal-, vagy műanyagfesték), festékspray, rajzolt sablonok, gyöngyök 
 
A hobbiművész: tökök papírból, könnyedén 
 
A legkreatívabb halloweeni szellemeknek ezt az ötletet javasoljuk leginkább, hiszen itt a saját kezeddel varázsolhatsz csodás papírtököket, akár nulla origamitudással, kézügyesség nélkül is. Vegyél egy pár csomag színes hajtogatós és krepp-papírt, és kezdj el kifli formájú csíkokat hajlítani belőlük. Majd ha már elég sok, vagyis éppen egy töknyi (micsoda mértékegység!) összegyűlt, akkor ragaszd össze őket a tetejüknél és aljuknál fogva. (Amennyiben kövér tökre vágysz, vattával kitömheted a készülő gömb belsejét.) Ekkor jöhetnek a levelek, ugyancsak papírból hajtva, vagy éppen vágva, amit a tök tetejére kell erősítened. Ha ezzel is készen vagy, jöhet a szalag az egész csúcsára, így aztán felaggathatod a művedet a lámpára vagy az ablakba, kedved szerint. 
 
Elkészítési idő: 1 óra 
 
Kreatív fokozat: ügyes 
 
Kellékek: színes papírok, filctoll, ragasztó, díszszalag, olló 
 
 
Kurcz Orsi
2016.10.26
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.