Kedvenc helyek

Korn: The Serenity Of Suffering

est.hu:
9/10
|
olvasói
5/10 (9)
[ alternative / metal ] A Kornnak a 90-es, 2000-es években lételeme volt az állandó kísérletezgetés és változás, ebből a törekvésből pedig bivalyerős és kínos produkciók egyaránt születtek. Ma már úgy tűnik, Jonathan Davisék nem elsősorban az útkeresésre helyezik a hangsúlyt.
A 2011-es Path Of Totality volt az utolsó Korn-lemez, melyen a nu metal ősatyjai utoljára rukkoltak elő – önmagukhoz képest– igazán radikális kísérletekkel. Utódján, a Paradigm Shiften már nyoma sem volt dubstepes betéteknek, a három évvel ezelőtti album sokkal inkább „egyfajta összegzése volt eddigi pályafutásuknak.” És mint ismeretes, ezt a kifejezést a tömény önismétlés politikailag korrekt szinonimájaként szokás használni. Az újdonságok hiányát azonban bőven feledtették a kiváló szerzemények, melyek mentesek voltak a Remember Who You Are erőltetett „vissza a gyökerekhez” manírjaitól. Ebben az értelemben pedig a Serenity Of Suffering elkönyvelhető a Paradigm Shift folytatásának. 
 
A nyitó Insane kapásból úgy veri szájba a hallgatót, mint a bulinegyed kidobója a tajtrészeg angol legénybúcsúst. Head és Munky gitárja iszonyú erővel döngöl, Ray Luzier dobos teljesítményéről pedig ezúttal is csak szuperlatívuszokban lehet értekezni. Az intenzitás a későbbiekben sem csökken: ha a Serenity Of Sufferinget a korábbi albumok valamelyikéhez kellene hasonlítanunk, azt mondhatnánk, hogy az új album az Untouchables valamivel brutálisabb, kevésbé polírozott újrahasznosítása. A párhuzam már csak azért is megállja a helyét, mert Jonathan véres torkú üvöltései mellett meglepően jó dallamokat is hoz: jó példa erre a zsigereikig hatoló Everything Falls Apart, a Take Me vagy a slipknotos Corey Taylorral megerősített A Different World. További jó hír, hogy az album a 40. perc környékén sem laposodik el, a Baby vészjósló címe ellenére is kiváló darab, a Calling Me Too Soon pedig tökéletes záródal. Ha a Serenity Of Suffering nem is a Korn pályafutásának csúcspontja, kiváló teljesítmény egy több mint két évtizede működő csapattól. 
 
Kiadó: Roadrunner 
kirsch
2016.11.02
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.