Borsos110 – Borsos Miklós kiállítása

Tihany, KOGART Kiállítások Tihany, 2016. november 5. - 2017. január 29.
Tematikus tárlattal tiszteleg az idén 110 éve született Borsos Miklós életműve előtt a KOGART Kiállítások Tihany. A Galéria ezen alkalomból összekapcsolja az állandó kiállításként működő Borsos emléktermet és időszaki kiállításainak helyet adó kiállítóterét...
...hogy átfogó válogatást adhasson a huszadik századi magyar képzőművészet egyik legsokoldalúbb egyéniségének munkáiból. A tárlat Borsos legjelentősebb alkotásain – festményeken, rajzokon, kisplasztikákon, szobrokon, érmeken, plaketteken és két bronzreliefen – keresztül mutatja be a változatos életművet. A kiállítás nagy hangsúlyt fektet a művész Tihannyal, a Balatonnal és az ide kötődő művésztársaival való kapcsolatára. Külön egységet képeznek továbbá Borsos zenei témájú alkotásai, a klasszikus műveltségének alapjául szolgáló bibliai és mitológiai történetek illusztrációi, valamint a művész itáliai körútjáról származó korai képei is.
2016.11.07
|


Játék
A Dzsungel egy elképesztő túlélőkaland története, amiben az a legmegdöbbentőbb, hogy valóban megtörtént. Emellett pedig bónuszként az egykori Harry Potter, azaz Daniel Radcliffe legnagyobb színészi átváltozását is megcsodálhatjuk.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.