Kedvenc helyek

Bon Jovi: This House Is Not For Sale

est.hu:
6/10
|
olvasói
3/10 (12)
[ rock ] A Burning Bridges album jóvoltából már megtapasztalhattuk, milyen az, mikor a Bon Jovi az alapító gitáros és dalszerző, Richie Sambora nélkül vonul stúdióba. Ugyanakkor a tavalyi lemez sok szempontból nem számított/számít teljes értékű kiadványnak.
Mint ismeretes, minden idők egyik legsikeresebb rockformációja három évtizednyi együttműködés után beintett egykori kiadójának, ám a Mercuryval kötött szerződésük még egy nagylemezre kötelezte őket. A kiadatlan szerzeményekből álló anyag csupán abban különbözött az utóbbi idők Bon Jovi-albumaitól, hogy többségbe kerültek a countrys pillanatok – tegyük hozzá, cseppet sem meglepő módon, hiszen a frontember köztudottan odavan a műfajért. Az igazi vízválasztót sokkal inkább a This House Is Not For Sale jelenti a csapat karrierjében. 
 
Legalábbis papíron, a zenekar 13. nagylemeze ugyanis egyenes folytatása a What About Now-nak, melyen Sambora jelenléte már alig-alig volt érzékelhető. A korábbinál jóval lazább, modernebb hangvételű dalok legfeljebb azok számára jelentenek újdonságot, akik a 2000-es évek közepén elvesztették a fonalat a zenekarral kapcsolatban. A címadó track akár a Have a Nice Day valamivel nyugisabb második része is lehetne, a Living With The Ghostban és a Knockoutban viszont már egyértelműen érződnek a 2010-es évek Bon Joviját jellemző U2-s, sőt, coldplayes manírok. És ha ez nem lenne elég sokk a klasszikus (értsd: a Slippery When Wettől a Keep The Faith-ig terjedő) éra rajongóinak: a Labor Of Love egyenesen Chris Isaac Wicked Game-jére hajaz. A turnégitáros Phil X játéka nem mondható éppen jellegzetesnek, ám tekintve, hogy az utóbbi időkben Richie Sambora is leginkább statisztaként működött a stúdióban, nem igazán lehet hiányérzetünk.
 

 
A This House Not For Sale igazi hiányossága sokkal inkább az egysíkúság: a popos ritmusokkal operáló slágerdalok egészségtelen túlsúlyban vannak, ezek mellett pedig már az amúgy szintén ártalmatlan God Bless This Mess is felüdülésként hat, akárcsak a Come On Up To Our House zongorás lírája. Aki azonban képes volt megbarátkozni a Bon Jovi modernebb, minden eddiginél polírozottabb irányvonalával, azt ezúttal sem érheti kellemetlen meglepetés. 
 
Kiadó: Island/Universal 
kirsch
2016.11.08
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.