J.K. Rowlingot elbűvölte Johnny Depp játéka

J. K. Rowling a Legendás állatok és megfigyelésük New York-i világpremierjén elárulta, hogy elbűvölte őt a filmben sötét varázslót játszó Johnny Depp alakítása.
A Legendás állatok és megfigyelésük Rowling Harry Potter-regényfolyama nyomán született. A brit írónő a fantáziafilm csütörtöki amerikai premierjén elmondta, hogy a sötét varázslót, Grindelwaldot játszó Depp „hihetetlen dolgokat" művelt szerepével, és a színészt a Legendás állatok... tervezett folytatásaiban is látni fogják a nézők. Depp csak rövid időre jelenik meg a filmvásznon, ám a további epizódokban nagyobb szerephez jut majd. 
 
David Yates, a film rendezője „rendkívüli tehetségként" méltatta a színészt, és hozzátette, hogy Depp nagy Potter-rajongó. „Rendkívül izgatott volt, hogy dolgozhatott ezen az anyagon" - mesélte a New York-i bemutatón. 
 
A Legendás állatok és megfigyelésük 70 évvel az első Harry Potter-epizód előtt játszódik. A Potter-történetekből kiderül, hogy Grindelwald egykor jó barátja volt Albus Dumbledore-nak, aki később a Roxfort Varázslóiskola igazgatója lett. Közeli barátságuknak azonban vége szakadt, és hogy ez miként történt, az a Legendás állatok-sorozatból fog kiderülni. 
 
Rowling azt is elmondta, hogy a folytatásokban megismerhetjük a fiatal Dumbledore-t, aki akkoriban élete meghatározó időszakát élte. Az írónő nem kommentálta a spekulációt, hogy a fiatal Dumbledore-t a folytatás melegként ábrázolná a Grindelwaldhoz fűződő kapcsolatában. 
 
Az írónőt a film főhősét alakító Eddie Redmayne is elkísérte a premierre. A brit színész a tudós Newt Scamandert játssza, aki az Egyesült Államokban kutat legendás állatok után. Rowling eléggé letörve utazott az Egyesült Államokba az elnökválasztás eredménye miatt, ám a repülőút alatt a film folytatásának forgatókönyvén dolgozva sokkal jobb hangulatba került. 
 
A Legendás állatok és megfigyelésük című filmet november 17-étől játszzák a magyar mozik.  
 
(MTI) 
2016.11.14
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:10
Akik dolgoznak
svájci film, 2018
18:25
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
18:30
Cowboyok és űrlények
amerikai sci-fi akciófilm, 2011
18:45
Dolgozó lány
amerikai vígjáték, 1988
18:50
Nyomás utána!
olasz-amerikai akcióvígjáték, 1983
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.