J.K. Rowlingot elbűvölte Johnny Depp játéka

J. K. Rowling a Legendás állatok és megfigyelésük New York-i világpremierjén elárulta, hogy elbűvölte őt a filmben sötét varázslót játszó Johnny Depp alakítása.
A Legendás állatok és megfigyelésük Rowling Harry Potter-regényfolyama nyomán született. A brit írónő a fantáziafilm csütörtöki amerikai premierjén elmondta, hogy a sötét varázslót, Grindelwaldot játszó Depp „hihetetlen dolgokat" művelt szerepével, és a színészt a Legendás állatok... tervezett folytatásaiban is látni fogják a nézők. Depp csak rövid időre jelenik meg a filmvásznon, ám a további epizódokban nagyobb szerephez jut majd. 
 
David Yates, a film rendezője „rendkívüli tehetségként" méltatta a színészt, és hozzátette, hogy Depp nagy Potter-rajongó. „Rendkívül izgatott volt, hogy dolgozhatott ezen az anyagon" - mesélte a New York-i bemutatón. 
 
A Legendás állatok és megfigyelésük 70 évvel az első Harry Potter-epizód előtt játszódik. A Potter-történetekből kiderül, hogy Grindelwald egykor jó barátja volt Albus Dumbledore-nak, aki később a Roxfort Varázslóiskola igazgatója lett. Közeli barátságuknak azonban vége szakadt, és hogy ez miként történt, az a Legendás állatok-sorozatból fog kiderülni. 
 
Rowling azt is elmondta, hogy a folytatásokban megismerhetjük a fiatal Dumbledore-t, aki akkoriban élete meghatározó időszakát élte. Az írónő nem kommentálta a spekulációt, hogy a fiatal Dumbledore-t a folytatás melegként ábrázolná a Grindelwaldhoz fűződő kapcsolatában. 
 
Az írónőt a film főhősét alakító Eddie Redmayne is elkísérte a premierre. A brit színész a tudós Newt Scamandert játssza, aki az Egyesült Államokban kutat legendás állatok után. Rowling eléggé letörve utazott az Egyesült Államokba az elnökválasztás eredménye miatt, ám a repülőút alatt a film folytatásának forgatókönyvén dolgozva sokkal jobb hangulatba került. 
 
A Legendás állatok és megfigyelésük című filmet november 17-étől játszzák a magyar mozik.  
 
(MTI) 
2016.11.14
|


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.