Tázló klub az Eötvös 10-ben

Budapest, Eötvös10 KKSz, 2016. december 9., 2017. január 6., 20., február 3., 17., 20:00
Ebben az évadban a Tázló klub a táncházak előtt változatos programokkal várja a közönséget az Eötvös 10-ben: tánckurzus, koncertek, előadások, illetve zenés beszélgetések is szerepelnek a kínálatban.
Tázló klub: Mentés Másként – koncert és táncház
2016. december 9., péntek 20.00 
 
20h: Mentés Másként Együttes  
 
21h: moldvai táncház tánctanítással – muzsikál a Tázló és a Mentés Másként együttes 
 
Hagyományőrzés? Feldolgozás? Világzene? A Mentés Másként interpretációi leginkább újraénekelt népzenének tekinthetők. Fábri Géza kobzos és Fábri-Ivánovics Tünde énekes duója 2005-ben Lipták Dániel hegedűssel lett trióvá. Gyűjtőként, előadóként és zenetanárként elmélyültek több magyar lakta vidék, különösen a moldvai csángó magyarok zenei hagyományaiban. Zenéjüket áthatja az újraéneklő éltetés és az alkotó kísérletezés szelleme. 2015-ben a Trióhoz csatlakozik Molnár Előd Balázs furulyás, táncos, akivel a négyes felállású Mentés Másként Együttes még kifinomultabb megszólalással gazdagodik.
 
További információ >>
Az esemény Facebook-oldala >>
Jegy >>
  
Újévi Tázló koncert a Tázló klubban– koncert és táncház
2017. január 6., péntek 
 
20.00-21.00 Tázló zenekar – újévi koncert 
 
21.00-00.30 moldvai csángó táncház tánctanítással – muzsikál a Tázló  
 
„Az év első Tázló klubja saját koncerttel indul. A Tázló muzsikája a moldvai csángó népzenéből építkezik. Összeállításaiban táncdallamok és lírai dalok szólalnak meg. Szerepet kapnak különleges hangszerek, a kaval, a tilinka, a doromb és a levélsíp is. A koncert után, este 9-től talpalávaló muzsikára válanak egészen hajnali fél 1-ig.” (Németh László, a Tázló együttes vezetője) 
 
Ágoston Béla a Tázló klubban – zenés beszélgetés és táncház
2017. január 20., péntek 
 
20.00-21.00 zenés beszélgetés Ágoston Bélával 
 
21.00-00.30 moldvai csángó táncház tánctanítással – muzsikál a Tázló  
 
Jazz és népzene, pop és komolyzene. Távol állnak egymástól? Ágoston Béla szerint nem annyira. Ezért lett ő „Zeneközelítő”, vállalva a műfajokon átívelő zenei felvilágosító szerepet. Így a különböző zenei elemek kavalkádjában a zene hozzánk is közelebb kerülhet. Hangszerekkel a kézben, a közönséget is bevonva beszélgetés és zenélgetés a Zuboly mellett sok más formációt is vezető kiváló muzsikussal, zenepedagógussal. 
 
Sebestyén Márta a Tázló klubban – zenés beszélgetés és táncház
2017. február 3., péntek  
 
20.00-21.00 zenés beszélgetés Sebestyén Mártával 
 
21.00-00.30 moldvai csángó táncház tánctanítással – muzsikál a Tázló  
 
Sebestyén Márta a tradicionális magyar népdalkultúrát képviseli itthon és világszerte. Tehetsége, képzett orgánuma és varázslatos lénye eredeti jelenséggé avatta. A moldvai népzene is közel áll hozzá, már gyermekkorában rabul ejtették a csángó népdalok. A Tázló együttes énekese, Enyedi Ágnes fogja őt szóra és dalra bírni.  
 
Sebő Ferenc a Tázló klubban – zenés beszélgetés és táncház
2017. február 17., péntek
 
20.00-21.00 zenés beszélgetés Sebő Ferenccel  
 
21.00-00.30 moldvai csángó táncház tánctanítással – muzsikál a Tázló  
 
A 45 éves táncházmozgalom születése a Sebő együtteshez fűződik. Repertoárjukban az autentikus népzene kezdetektől összefonódik a versmegzenésítések, feldolgozások világával. A Fölszállott a páva zsűrielnöke kedvenc hangszereit is elhozza erre a zenés beszélgetésre. Hogyan és miért kezdődött ez a mozgalom? Hogyan alakult és folytatódott egészen a mai táncházig? 
2016.11.21
|


Játék
Az ExperiDance Production célja a legmagasabb szintű művészi szórakoztatás és a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.