Kedvenc helyek

Milliók hangja – Willis Conover emlékkoncert

[ jazz / swing ]
Budapest, Müpa Budapest, 2017. május 24. 20:00
A 20 éve elhunyt amerikai rádiós nagyságnak állít emléket Szörényi Levente és Gájer Bálint. Az utóbbi előadó jelenléte ott, ahol swing vagy jazz szól, evidens; ezen az esten viszont a legendás szenior dalszerző-énekes új oldaláról mutatkozik be.
Joan Faulkner énekesnő és a Budapest Jazz Orchestra is emeli a Voice of America négy évtizedig aktív műsorvezető-producer tiszteletére szervezett esemény fényét, ahol a műsor első felében jazzörökzöldek fognak megszólalni a sármos Gájer Bálint és „A Hang”-nak becézett énekesnő jóvoltából. A Boney M-et is menedzselő Frank Farian nevezte el így Faulknert, aki gospeléneklés után jazzt és popslágereket, majd techno-vokált is bevállalt.
 
A mikrofon és erősítő nélkül is erősen zengő hangú hölgy blokkját az Erkel- és Kossuth-díjas dalszerző, Szörényi Levente Illés- és Fonográf-kompozíciói követik, melyek eddig még sosem hallott, jazz-bigbandes hangszerelésben csendülnek fel. A country- és beatszámok bő 80 évvel ezelőtti modorban szólalnak meg, így teljesen új köntöst kapnak például a Még fáj minden csók és a Ne gondold című örökbecsűk is. Az est házigazdája: Kőszegi Ákos, szlogenje pedig: „Time for Jazz”, és további meglepetésekben is részesülhet a koncert látogatója, úgymint regényes élettörténetekbe és kulisszatitkokba lesz lehetőség belefülelnie. 
 
4900-12900 Ft 
Air
2016.11.23
|


Játék
2018. július 4-7-ig az Anna and the Barbies zenekar szervezésében idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Woodstock az Ugaron „szabadság-fesztivál”, melynek az ópusztaszeri Akhal Ménes ad otthont.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.