Legyen Ön is Őrangyal!

Magyarországon jelenleg közel negyed millióra tehető azoknak a gyermekeknek a száma, akik hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű családban cseperednek, közülük pedig nagyjából hétezren élnek átmenetileg vagy tartósan gyermekotthonokban.
Ezek a gyermekek a nélkülözés közepette kevésbé, vagy egyáltalán nem tapasztalhatják meg a gyermekkor felhőtlen boldogságát, jövőképük ingatag lábakon áll. Míg szerencsésebb körülmények között nevelkedő társaiknak szüleik igyekeznek mindent megadni, addig számukra sokszor elérhetetlenek az olyan hétköznapinak tűnő dolgok, mint egy finom fagyi vagy egy séta az állatkertben. Mindez negatívan befolyásolja a gyermekek jövőképét, hiszen jó példák híján elérhetetlen messzeségbe kerül az a bizonyos „jobb élet”. 
 
Az Őrangyalok Ligája egy különleges szövetség, mely azért jött létre, hogy legalább egy napra megváltozhasson ezeknek a nehéz sorsú gyermekeknek az élete. Nekik is vannak álmaik, vágyaik, példaképeik és hőseik, akik erőt adnak a mindennapi problémák legyőzéséhez.  
 
A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, illetve az állami gondozásban élő 7-14 év közti gyermekek az álomnapjuk megírásával vagy rajzzal pályázhatnak vágyuk beteljesítésére.  
 
A beérkező álmok közül szakmai zsűri választja ki a megvalósítandó történeteket.  
 
Az Őrangyalok Ligáját cégek és magánszemélyek is támogathatják, a támogatási lehetőségekről a kezdeményezés weboldalán lehet tájékozódni. Az álmok megvalósítása folyamatos, az Őrangyalok segítségével napról napra valóra válik egy nehéz sorsú gyermek álma. A pályaművek formai követelményei, valamint a kezdeményezés háttere és a megvalósult álmok a www.orangyalokligaja.hu weboldalon mindenki számára elérhetők.  
2016.11.24
|
(18 kép)


Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.