Így készült a Szövetségesek

Könnyen a karácsonyi időszak nagy szerelmesfilmjévé válhat Brad Pitt és Marion Cotillard II. világháborús kémrománca, a Szövetségesek, melynek készítése is legalább annyira izgalmas volt, mint amilyen a kész film.
10. Steven Knight forgatókönyvíró még huszonéves korában hallott egy II. világháborús kémrománcról egy akkori barátnőjétől, és ez a sztori annyira foglalkoztatta őt, hogy végül sok-sok évvel később ebből született meg a Szövetségesek története. 
 
9. Brad Pitt karaktere eredetileg francia-kanadai lett volna, ám miután a sztár kifejezte érdeklődését a szerep iránt, a forgatókönyvíró hozzá igazította a figurát. 
 
8. Pitt kérése volt, hogy amennyire csak lehet, kronológiai sorrendben vegyék fel a jeleneteket, mert így könnyebb volt színészileg átadniuk kettejük románcának alakulását. 
 
7. Robert Zemeckis klasszikusan családbarát rendező, akinek csak két filmje lépett be az R-rated (nálunk nagyjából a 16-os korhatárkarikának megfelelő) kategóriába. Most a forró románc és a hiteles erőszakábrázolás kedvéért vállalta a magasabb korhatárbesorolást. 
 
6. Zemeckis fő célja az volt, hogy a történetmesélése megidézze Hollywood aranykorának stílusát, ám a film külsőségeiben és akciójeleneteiben nagyon is mainak hasson.  
 
5. A film ugyan rengeteg izgalmas helyszínen játszódik, néhány jelenet kivételével (ezek többségét a Kanári-szigeteken vették fel) szinte az egészet stúdióban forgatták zöld hátterek segítségével, és a környezet nagy részét a CGI-csapat utólag teremtette meg a színészek köré. 
 
4. A film költségvetése mindössze hatvanötmillió dollár volt, ami manapság kifejezetten visszafogottnak számít, főképp azért, mert ennek a nagy részét a két sztárjuk gázsijára fordították. 
 
3. A kémek közti románcok valóban előfordultak a II. világháború idején, és a titkosszolgálatok kifejezetten bátorították is őket a házasságra, mert ez még jobb álcát adott nekik a feltűnés nélküli működéshez. 
 
2. Ahogy a film fokozatosan lép át háborús románcból a thriller műfaj terepére, úgy záródnak össze a terek, így a kezdetben látott nyitott terekből egyre fojtogatóbb és szűkebb lakásbelsőkbe megyünk át, ami tudatos döntés volt az alkotók részéről. 
 
1. A film első hosszú előzetesének bemutatásakor robbant a hír Pitt és Angelina Jolie válásáról. Mivel a trailerben a színész vadul csókolózik Marion Cotillarddal, a bulvársajtó egyből rávetette magát a témára, és azt állították, hogy ők ketten összejöttek a forgatáson, ahogy annak idején Pitt összeszűrte a levet Jolie-val a Mr. és Mrs. Smith  munkálatain, miközben még Jennifer Aniston partnere volt. Mindkét érintett színész máig tagadja a pletykákat. 
 
 
2016.11.28
|


Film premierek

Pofoncsata

amerikai vígjáték, 91 perc, 2017

Paterson

amerikai-francia-német vígdráma, 118 perc, 2016

Oroszlán

ausztrál filmdráma, 118 perc, 2016

Kojot

magyar thriller, 126 perc, 2017

Holdfény

amerikai filmdráma, 111 perc, 2016

Az egészség ellenszere

amerikai-német horror, 146 perc, 2017

Arany

amerikai kalandfilm, 121 perc, 2016
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
 
február 16 - 22.
 
Budapest, Pesti Színház, február 19. 20:00
Játék
A művészetekre fogékony gyereket minden eszközzel támogatni kell – ezt támasztja alá Joe Lovano példája is, akit a „normális” civil pálya vélhetőleg a fodrászat felé sodort volna. De jazzrajongó apjának köszönhetően a világ egyik legnevesebb szaxofonosa lett.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.