Így készült a Szövetségesek

Könnyen a karácsonyi időszak nagy szerelmesfilmjévé válhat Brad Pitt és Marion Cotillard II. világháborús kémrománca, a Szövetségesek, melynek készítése is legalább annyira izgalmas volt, mint amilyen a kész film.
10. Steven Knight forgatókönyvíró még huszonéves korában hallott egy II. világháborús kémrománcról egy akkori barátnőjétől, és ez a sztori annyira foglalkoztatta őt, hogy végül sok-sok évvel később ebből született meg a Szövetségesek története. 
 
9. Brad Pitt karaktere eredetileg francia-kanadai lett volna, ám miután a sztár kifejezte érdeklődését a szerep iránt, a forgatókönyvíró hozzá igazította a figurát. 
 
8. Pitt kérése volt, hogy amennyire csak lehet, kronológiai sorrendben vegyék fel a jeleneteket, mert így könnyebb volt színészileg átadniuk kettejük románcának alakulását. 
 
7. Robert Zemeckis klasszikusan családbarát rendező, akinek csak két filmje lépett be az R-rated (nálunk nagyjából a 16-os korhatárkarikának megfelelő) kategóriába. Most a forró románc és a hiteles erőszakábrázolás kedvéért vállalta a magasabb korhatárbesorolást. 
 
6. Zemeckis fő célja az volt, hogy a történetmesélése megidézze Hollywood aranykorának stílusát, ám a film külsőségeiben és akciójeleneteiben nagyon is mainak hasson.  
 
5. A film ugyan rengeteg izgalmas helyszínen játszódik, néhány jelenet kivételével (ezek többségét a Kanári-szigeteken vették fel) szinte az egészet stúdióban forgatták zöld hátterek segítségével, és a környezet nagy részét a CGI-csapat utólag teremtette meg a színészek köré. 
 
4. A film költségvetése mindössze hatvanötmillió dollár volt, ami manapság kifejezetten visszafogottnak számít, főképp azért, mert ennek a nagy részét a két sztárjuk gázsijára fordították. 
 
3. A kémek közti románcok valóban előfordultak a II. világháború idején, és a titkosszolgálatok kifejezetten bátorították is őket a házasságra, mert ez még jobb álcát adott nekik a feltűnés nélküli működéshez. 
 
2. Ahogy a film fokozatosan lép át háborús románcból a thriller műfaj terepére, úgy záródnak össze a terek, így a kezdetben látott nyitott terekből egyre fojtogatóbb és szűkebb lakásbelsőkbe megyünk át, ami tudatos döntés volt az alkotók részéről. 
 
1. A film első hosszú előzetesének bemutatásakor robbant a hír Pitt és Angelina Jolie válásáról. Mivel a trailerben a színész vadul csókolózik Marion Cotillarddal, a bulvársajtó egyből rávetette magát a témára, és azt állították, hogy ők ketten összejöttek a forgatáson, ahogy annak idején Pitt összeszűrte a levet Jolie-val a Mr. és Mrs. Smith  munkálatain, miközben még Jennifer Aniston partnere volt. Mindkét érintett színész máig tagadja a pletykákat. 
 
 
2016.11.28
|


Film premierek

Stefan Zweig – Búcsú Európától

francia-német-osztrák filmdráma, 106 perc, 2016

Élet

amerikai sci-fi, 103 perc, 2017

Bukós szakasz

amerikai akcióvígjáték, 100 perc, 2017

A szépség és a szörnyeteg

amerikai musical, 123 perc, 2017

A nagy napom

francia dokumentumfilm, 86 perc, 2015
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
 
március 23 - 29.
 
Budapest, Pesti Színház, március 24. 19:00
Játék
A Jurányi Ház családbarát programsorozata, a minden korosztályt megszólító Mese Habbal április második szombatján megint szuper programokkal várja a gyerekes családokat.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.