Jordán Tamás: Hátrametszés

Az életem tétre, helyre, befutóra
Jordán Tamás színészt, rendezőt, színházi direktort a kiadó kérte fel a könyv megírására. A művész kicsit hezitált, majd mégis elvállalta. A Hátrametszés cím vajon mit takar? A hátrametszés a geodéziában az egyik művelet elnevezése. Persze erre is van magyarázat, miért éppen ezt a címet választotta az író...
Ugyanis mielőtt Jordán Tamás a művészi pályára lépett, édesapja kívánságára a Műszaki Egyetem geodézia szakára iratkozott be, és ott is végzett. A művész a könyvében az elmúlt évtizedek színházi történetei mellett visszaemlékszik a családjához, feleségeihez, gyerekeihez, sőt unokáihoz kapcsolódó történetekre is. A Hátrametszés nagyon személyes, néhol ironikus vallomás. 
 
Simon István a könyv megjelenése előtt olvashatta Jordán sorait, amelyről így írt: „Csak felsőfokon tudok beszélni a könyvről, annak stílusáról, összefogottságáról! Kiváló! Nemcsak rólad szól, hanem egy kórkép a XX. század utolsó harmadának, a XXI. század elejének színházi életéről, annak csatáiról, szépségeiről, vitáiról, mindez a te életednek, művészi pályádnak tükrében. S ez a tükör hiteles, hiszen te magad vetkőzöl pőrére és söpröd ki a szőnyeg alól a kellemetlen, sokszor fájó, feledésre szánt történeteket…” 
 
Alexandra Könyvkiadó, 3 999 Ft 
2016.12.05
|


Játék
Varázslatos élményben lehet része azoknak, akik március 2. és 4. között a Homoktövis utcai Vasas Jégcentrumba (volt Jégpalota) látogatnak, itt kerül ugyanis megrendezésre a Budapest Kupa nemzetközi szinkronkorcsolyázó verseny.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.