Galériát nyitott a Magyar PEN Klub

Kertész Dániel Íróportrék 1981-2008 című kiállításával nyílt meg a Magyar PEN Klub új képzőművészeti és fotógalériája, a Janus Galéria a Kossuth téren.
A galéria elsősorban a költészethez és költőkhöz kapcsolódó képzőművészeti és fotóművészeti tárlatokkal kívánja megszólítani a publikumot, továbbá irodalmi szalonok, rendszeres vetítések és kis koncertek révén fontos szellemi centrummá szeretne válni. 
 
A galériához tartozó két járdaszinti vitrinben egy-egy ismert kulturális személyiség ajánlásával rendszeresen két műtárgy (festmény, szobor, textil, fotó) lesz kiállítva; keddtől Stekovics Gáspár fotói, Törőcsik Mari ajánlásával. 
 
A Magyar PEN Klub reményei szerint a legismertebb magyar és külföldi alkotók - képzőművészek, írók, költők, zenészek, fotográfusok - állandó jelenléte olyan érdeklődést fog generálni, amely rövid időn belül szellemi fókuszpont-helyzetbe hozza a galériát. A galériához tartozó vetítő, a képző- és fotóművészeti könyvesbolt, illetve a földszinten működő kávéház tovább növelheti a hely vonzerejét. 
 
(MTI) 
2016.12.07
|


Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.