Kedvenc helyek

Hungarian Synthwave Allstars vol 2.

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (2)
[ glam / new wave / rock ] Glamrockos színekkel bővült az idei válogatás, melynek bevétele a súlyos beteg kisfiút, Varga-Kürtösi Táltost illeti. Ebben a december 8-án közzé tett „newretrowave” kollázsban is nemzetközi nívón nyomják a billentyűket a honi ifjú szintimágusok.
Még Lovasi András énekelte, hogy „jó, hogy vége a nyolcvanas éveknek, és nem jön újra el”. Váteszi képességei előtt ez esetben nem borulunk le, főleg hogy már a második felvonását is megérte a legújabb magyar szinti-újhullám.
 
Az idei 14 trackben megtalálható minden, ami a ’80-as éra illúziójához elengedhetetlen: pattogó ütemek, lebegő szintiszőnyegek, rockos riffek – melyek maradéktalanul hozzák a régi tévészignálok, ósulis sci-fik és horrorfilmek hangulatát. Monumentális kupolák, éteri terek, romantikus fantáziák feszülnek a Neon Droid által gondosan összefésült projektben, aki mellett a 80 Strange Robots, Quixotic és Lazerpunk! idén is szépet alkotott. Az újak közül az atmoszférikus Low Contrast-számot és a Hotter Than December-féle tapsos, gitáros témát emelnénk ki. Végig egységesen magas minőségű az anyag, amely a retro-fanok számára egyértelműen kötelező darab. Aki viszont nehezen viseli a tupírhajú, futurisztikus évtized stílusát, az legalább egy kompozíciót hallgasson meg, ami lehet például Megahittől a Rubber Burnin' Funk.
 

 
Tavaly szeptemberben egy idegrendszeri daganatos betegséggel küzdő kislányt támogattak, idén Táltos gyógykezeléséhez lehet hozzájárulni a válogatás megvásárlásával. 
 
 
Air
2016.12.08
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.