Kedvenc helyek

Kylie Minogue: Kylie Christmas (Snow Queen Edition)

est.hu:
5/10
|
olvasói
(0)
[ jazz / pop ] A karácsonyi album körülbelül egyidős a lemezkiadás intézményével. Éppen ezért rettenetesen nehéz dolga van annak az előadónak, aki úgy dönt: ő bizony nem holmi kínosan sablonos, plázás háttérzeneként funkcionáló giccsgyűjteménnyel hozakodik elő.
Példának okáért Sting If on a Winter's Night... című lemezén kiválóan megoldotta a feladatot: régi angol folkszerzeményeket hangszerelt át, és alakított saját képére. Hasonlóan járt el a Bad Religion is – hogy egy radikálisan más műfajt említsünk – Christmas Songs című albumán, melyen szintén folkdalokat és templomi kórusműveket ültettek át dallamos punk-rockba. Ezzel szemben Kylie Minogue és produceri gárdája jóval kevésbé bizonyult kreatívnak. Persze az ausztrál énekesnő nem feltétlenül hibáztatható a kommersz megközelítésért, ugyanis a Locomotion óta a rádióhallgató-zenetévéfüggő tömegek zenéjét képviseli.
 
Azért azonban már sokkal inkább érdemelne vagyonelkobzást, hogy 2015-ös karácsonyi lemezét előre eltervezett nyerészkedés céljából képes volt újra piacra dobni néhány új szerzemény kíséretében. Az eredmény egy 72 perces lemez, melynek izgalmi faktora többnyire egy teleregény-végi Lenke néni-monológgal vetekszik. A többnyire régi vágású, jazzes hangszerelésű dalok között ugyanis olyanok kapnak helyet, mint a Santa Claus Is Coming To Town, a Let It Snow vagy a Have Yourself a Merry Little Christmas.
 

 
A vendégek között ott van Mika, Danii Minogue, a műsorvezető James Corden, Frank Sinatra (nyilván felvételről), sőt Iggy Pop is, aki bizarr módon az album legpoposabb trackjéhez adta a nevét. A legjobb pillanatok a minimál hangszerelésű dalokhoz köthetők, ahol – Kylie száncsengő és egyéb elcsépelt effektusok nélkül egy szál zongora kíséretében énekel. Ilyen a 2000 Miles, a Christmas Lights vagy az abszolút kakukktojásként funkcionáló Everybody's Free (To Feel Good) feldolgozása is. A Kylie Christmas új kiadása gyűjtőknek és karácsonyfetisisztáknak javasolt, mindenki más zavartalanul élhet nélküle. 
 
Parlophone/Warner 
kirsch
2016.12.09
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.