Kedvenc helyek

Kylie Minogue: Kylie Christmas (Snow Queen Edition)

est.hu:
5/10
|
olvasói
(0)
[ jazz / pop ] A karácsonyi album körülbelül egyidős a lemezkiadás intézményével. Éppen ezért rettenetesen nehéz dolga van annak az előadónak, aki úgy dönt: ő bizony nem holmi kínosan sablonos, plázás háttérzeneként funkcionáló giccsgyűjteménnyel hozakodik elő.
Példának okáért Sting If on a Winter's Night... című lemezén kiválóan megoldotta a feladatot: régi angol folkszerzeményeket hangszerelt át, és alakított saját képére. Hasonlóan járt el a Bad Religion is – hogy egy radikálisan más műfajt említsünk – Christmas Songs című albumán, melyen szintén folkdalokat és templomi kórusműveket ültettek át dallamos punk-rockba. Ezzel szemben Kylie Minogue és produceri gárdája jóval kevésbé bizonyult kreatívnak. Persze az ausztrál énekesnő nem feltétlenül hibáztatható a kommersz megközelítésért, ugyanis a Locomotion óta a rádióhallgató-zenetévéfüggő tömegek zenéjét képviseli.
 
Azért azonban már sokkal inkább érdemelne vagyonelkobzást, hogy 2015-ös karácsonyi lemezét előre eltervezett nyerészkedés céljából képes volt újra piacra dobni néhány új szerzemény kíséretében. Az eredmény egy 72 perces lemez, melynek izgalmi faktora többnyire egy teleregény-végi Lenke néni-monológgal vetekszik. A többnyire régi vágású, jazzes hangszerelésű dalok között ugyanis olyanok kapnak helyet, mint a Santa Claus Is Coming To Town, a Let It Snow vagy a Have Yourself a Merry Little Christmas.
 

 
A vendégek között ott van Mika, Danii Minogue, a műsorvezető James Corden, Frank Sinatra (nyilván felvételről), sőt Iggy Pop is, aki bizarr módon az album legpoposabb trackjéhez adta a nevét. A legjobb pillanatok a minimál hangszerelésű dalokhoz köthetők, ahol – Kylie száncsengő és egyéb elcsépelt effektusok nélkül egy szál zongora kíséretében énekel. Ilyen a 2000 Miles, a Christmas Lights vagy az abszolút kakukktojásként funkcionáló Everybody's Free (To Feel Good) feldolgozása is. A Kylie Christmas új kiadása gyűjtőknek és karácsonyfetisisztáknak javasolt, mindenki más zavartalanul élhet nélküle. 
 
Parlophone/Warner 
kirsch
2016.12.09
|


Játék
Egy szép történetet, ami arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.