Instant adventillat

Avagy így csaphatsz egyszerűen adventi partit!
Egyre inkább világtrend a DIY, vagyis a „csináld magad” mozgalom. A három betű ugyanis nem mást jelent, mint hogy vedd bátran a kezedbe az otthoni dekorálást. Hívd át a haverokat, vagy fogd be a gyerekeidet, szüleidet és a testvéreidet is, és csapjatok egy hatalmas adventi díszítő bulit! Eláruljuk a recepteket és a kellékeket is.
A DIY-ban az a szuper – azonkívül, hogy kiélheted minden kreativitásodat és megtornáztathatod a benned lakó karácsonyi manó fantáziáját –, hogy olyan teljesen egyedi dekocuccokkal dicsekedhetsz majd, amilyenek nem köszönnek majd vissza neked minden második karácsonyi kirakatból. Azt pedig majdnem el is felejtettük megemlíteni, hogy ezzel a kis barkácsolással még a Földet is óvod, hiszen rengeteg, már amúgy szemétnek való holmit és anyagot menthetsz meg a „pusztulástól” azzal, hogy felhasználod őket a díszedhez.
 
EST környezettudatos tippek
 
Villanymanó 
 
Kiégett villanykörtéből pillanatok alatt varázsolhatsz karácsonyi sálas manót fadísznek, egy kis üvegfesték, fekete alkoholos filc és néhány szalagra vágott maradék ruhaanyag segítségével.  
 
Angyal a WC-papír gurigából  
 
Ugyancsak festék, toll, vattapamacs, valamint ragasztó és egy csöpp képzelőerő kell ahhoz, hogy a már lecsupaszított papírhengerekből karácsonyfadísznek való angyalkákat készíthess. Ha pedig még több kreativitást érzel magadban, akkor némi piros filc- vagy pamutanyaggal csodás kis Mikulásoknak is beöltöztetheted a gurigákat. 
 
Ajtódísz a kertedből 
 
Lehullott falevelekből, forgácsból, törött ágakból és néhány maradék anyagból, valamint szalagból csodás karácsonyi ajtódíszt készíthetsz alig egy-két óra alatt. Ráadásul egy angol trend szerint akár gyerekkori kinőtt korcsolyádat is ráakaszthatod az ajtó közepére, hogy még extrémebb, még inkább télillatú legyen a vendégváród! Ha pedig még ezen felül is extra dekorációt szeretnél, a piacon ilyen tájban mindig találsz friss magyalt és fagyöngyöt is, a parkokban pedig szép, piros csipkebogyót. 
 
Mécses üres konzervdobozokból 
 
Ahelyett, hogy a kukába dobnád a már üres kukoricás vagy zöldborsós konzervdobozokat, inkább készítsd el belőlük álmaid mécsestartóját. Szurkáld ki a doboz oldalát egy szöggel, vagy csak vágd le a tetejét, fesd ki, és akaszd fel. Vagy csak hagyd az asztalon. Ahogy kedved tartja. Aranyozhatod is, ezüstözheted is, és a kedvenc illatú mécseseddel világíthatod meg. Ennél egyszerűbb meglepetést ki sem találhatsz a barátaidnak karácsonyra! 
 
A hangulathoz: 
 
Készíts otthon forralt bort és mézeskalácsot! 
 
Forralt bor 
 
Melegíts fel egy üveg bort vízzel felöntve, fűszerezd cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel. Facsarj bele egy egész narancsot, és vágj bele citromkarikákat! 
 
Mézeskalács 
 
A mézeskalács tésztája 50 dkg lisztből, 20 dkg margarinból, 15 dkg cukorból, 8 evőkanál mézből, 1 tojásból, 1 tojássárgájából, szódabikarbónából és egy zacskó mézeskalács fűszerkeverékből áll. Ezeket pedig, ha már masszává gyúrtad, akkor jöhet is a formázás. Ennyire egyszerű! 
 
EST finom tipp 
 
Ha puha mézeskalácsra vágysz, akkor a formázás után rögtön tedd a sütőbe a tésztát, ne hagyd órákig állni, ahogy egyes receptek javasolják. 
 
 
Kurcz Orsi
2016.12.12
|


Játék
A vidéki független szféra két képviselője, a KB35 Inárcs és a győri RÉV Színházi és Nevelési Társulat koprodukciója, William Shakespeare Othellójával olyan témákat érint, mint a xenofóbia, manipuláció vagy a családon belüli erőszak.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.