Így készült a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet

A Disney számára egyfajta kísérleti film a Zsivány Egyes, ugyanis most próbálják ki először élesben, hogyan reagál majd a közönség egy olyan Star Wars-mozira, ami nem a Skywalker család viszontagságairól szól. Már maga a forgatás is bővelkedett érdekességekben.
10. A film alapötlete az ILM (Industrial Light & Magic) trükkgyártó cég effect supervisorától, John Knolltól származik, és ezért egy sztorikreditet is kapott a stáblistán. 
 
9. Ez lesz az első olyan Star Wars-film, ami nem a „Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban…” mondattal kezdődik, sőt az egész sztoriösszefoglalós kiírás kimarad a Zsivány Egyesből. Az csak a számozott SW-epizódoknak dukál. 
 
8. A film abban is első lesz, hogy ez lesz az első olyan élőszereplős Star Wars-mozi, aminek nem John Williams szerezte a zenéjét
 
7. A női főszerepre sokáig esélyes volt a Mara testvérpár, vagyis Rooney és Kate Mara is, valamint az Orphan Blackből ismert Tatiana Maslany, ám a Disney-nél végül Felicity Jonesra voksoltak, aki a szereposztás szempontjából épp jó időben kapott Oscar-jelölést A mindenség elméletéért. 
 
6. A Star Wars droidjait korábban nagyrészt a belebújós, beöltözős technikával vitték filmre. Az előzménytrilógiában már a CGI-t is bevetették, de a K-2SO nevű droid lesz az első olyan a sorozatban, amit mozgásrögzítős technológiával hoztak létre, és egy színész – Alan Tudyk – játékát alakítják át a filmben látható verzióvá. 
 
5. A klasszikus karakterek közül összesen egyet láthatunk majd viszont a Zsivány Egyesben: Darth Vadert. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mekkora szerepe lesz, de mivel a Halálcsillaghoz elég sok köze van, reméljük, hogy minél nagyobb. A karakter hangját újfent a legendás James Earl Jones kölcsönzi majd. 
 
4. Rendezőnek azt a Gareth Edwardsot választották, aki a Godzillával már bizonyította, hogy kézben tud tartani egy nagy költségvetésű stúdiófilmet. Edwards víziója egy klasszikus és nyers háborús mozi volt, csak ezúttal az űrben, és eleinte a franchise kreatív guruja, Kathleen Kennedy is nyitottnak tűnt az ötletre. 
 
3. Aztán idén történt valami. Abban nincs meglepő, hogy egy ilyen nagyszabású produkciónál a stúdió utóforgatást rendeljen el, de abban már van, hogy a hosszúra nyúlt utóforgatást már ne a rendező vezényelje le
 
2. A sok hetesre nyúló utóforgatásokat bennfentesek szerint már nem Gareth Edwards, hanem a Bourne-filmek egyik guruja, a főképp forgatókönyvíróként ismert Tony Gilroy irányította, és a pletykák szerint a végső változat vágását is ő felügyeli. A film stáblistáján ennek ellenére rendezőként továbbra is Gareth Edwards nevét láthatjuk majd. 
 
1. A film nagy részét Angliában rögzítették, stúdiókörülmények között, de a stáb járt Izlandon, a Maldív-szigeteken és Jordániában is. Érdekesség, hogy a londoni metró egyik állomásán, a Canary Wharfon is forgattak. 
 
 
2016.12.12
|


Film premierek

Have a Nice Day

kínai animációs film, 77 perc, 2017

Star Wars: Az utolsó Jedik

amerikai sci-fi, 152 perc, 2017

Legeslegjobb cimborák

német animációs film, 72 perc, 2017

Jesús

chilei-francia-görög-kolumbiai-német filmdráma, 85 perc, 2016

Eszeveszett esküvő

belga-francia-kanadai vígjáték, 117 perc, 2017

Az igazi csoda

amerikai filmdráma, 113 perc, 2017
Játék
Steven, a karizmatikus sebész felkarolja egykori páciense kamasz fiát, ráadásul a srácot a férfi családja is megszereti. Csakhogy a zavart fiú komoly áldozatot vár el az orvostól.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.