Így készült a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet

A Disney számára egyfajta kísérleti film a Zsivány Egyes, ugyanis most próbálják ki először élesben, hogyan reagál majd a közönség egy olyan Star Wars-mozira, ami nem a Skywalker család viszontagságairól szól. Már maga a forgatás is bővelkedett érdekességekben.
10. A film alapötlete az ILM (Industrial Light & Magic) trükkgyártó cég effect supervisorától, John Knolltól származik, és ezért egy sztorikreditet is kapott a stáblistán. 
 
9. Ez lesz az első olyan Star Wars-film, ami nem a „Réges-rég egy messzi-messzi galaxisban…” mondattal kezdődik, sőt az egész sztoriösszefoglalós kiírás kimarad a Zsivány Egyesből. Az csak a számozott SW-epizódoknak dukál. 
 
8. A film abban is első lesz, hogy ez lesz az első olyan élőszereplős Star Wars-mozi, aminek nem John Williams szerezte a zenéjét
 
7. A női főszerepre sokáig esélyes volt a Mara testvérpár, vagyis Rooney és Kate Mara is, valamint az Orphan Blackből ismert Tatiana Maslany, ám a Disney-nél végül Felicity Jonesra voksoltak, aki a szereposztás szempontjából épp jó időben kapott Oscar-jelölést A mindenség elméletéért. 
 
6. A Star Wars droidjait korábban nagyrészt a belebújós, beöltözős technikával vitték filmre. Az előzménytrilógiában már a CGI-t is bevetették, de a K-2SO nevű droid lesz az első olyan a sorozatban, amit mozgásrögzítős technológiával hoztak létre, és egy színész – Alan Tudyk – játékát alakítják át a filmben látható verzióvá. 
 
5. A klasszikus karakterek közül összesen egyet láthatunk majd viszont a Zsivány Egyesben: Darth Vadert. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy mekkora szerepe lesz, de mivel a Halálcsillaghoz elég sok köze van, reméljük, hogy minél nagyobb. A karakter hangját újfent a legendás James Earl Jones kölcsönzi majd. 
 
4. Rendezőnek azt a Gareth Edwardsot választották, aki a Godzillával már bizonyította, hogy kézben tud tartani egy nagy költségvetésű stúdiófilmet. Edwards víziója egy klasszikus és nyers háborús mozi volt, csak ezúttal az űrben, és eleinte a franchise kreatív guruja, Kathleen Kennedy is nyitottnak tűnt az ötletre. 
 
3. Aztán idén történt valami. Abban nincs meglepő, hogy egy ilyen nagyszabású produkciónál a stúdió utóforgatást rendeljen el, de abban már van, hogy a hosszúra nyúlt utóforgatást már ne a rendező vezényelje le
 
2. A sok hetesre nyúló utóforgatásokat bennfentesek szerint már nem Gareth Edwards, hanem a Bourne-filmek egyik guruja, a főképp forgatókönyvíróként ismert Tony Gilroy irányította, és a pletykák szerint a végső változat vágását is ő felügyeli. A film stáblistáján ennek ellenére rendezőként továbbra is Gareth Edwards nevét láthatjuk majd. 
 
1. A film nagy részét Angliában rögzítették, stúdiókörülmények között, de a stáb járt Izlandon, a Maldív-szigeteken és Jordániában is. Érdekesség, hogy a londoni metró egyik állomásán, a Canary Wharfon is forgattak. 
 
 
2016.12.12
|


Film premierek

Pofoncsata

amerikai vígjáték, 91 perc, 2017

Paterson

amerikai-francia-német vígdráma, 118 perc, 2016

Oroszlán

ausztrál filmdráma, 118 perc, 2016

Kojot

magyar thriller, 126 perc, 2017

Holdfény

amerikai filmdráma, 111 perc, 2016

Az egészség ellenszere

amerikai-német horror, 146 perc, 2017

Arany

amerikai kalandfilm, 121 perc, 2016
Ahol a héten érdemes...
Budapest, 2016. december 5. - 2017. április 22.
 
 
február 16 - 22.
 
Budapest, Pesti Színház, február 19. 20:00
Játék
A művészetekre fogékony gyereket minden eszközzel támogatni kell – ezt támasztja alá Joe Lovano példája is, akit a „normális” civil pálya vélhetőleg a fodrászat felé sodort volna. De jazzrajongó apjának köszönhetően a világ egyik legnevesebb szaxofonosa lett.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.