Breuer újra itthon

Budapest, Iparművészeti Múzeum, 2016. december 8. - 2017. június 11.
Szakmai és szubjektív tárlatvezetésekkel, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és workshopokkal kísért hiánypótló építészeti kiállítás nyílt a megújulás előtt álló Iparművészeti Múzeumban.
A magyar származású, nemzetközi hírű sztárépítész és bútortervező, Breuer Marcell és hét további építész-iparművész munkáiból nyílt tárlat legnagyobb szenzációja a 20. századi dizájntörténet kulcsfigurájának számító Breuer New York-i irodájának egykori berendezéséhez tartozó, saját tervezésű gránit tárgyalóasztal. A kiállításon emellett a modern dizájn úttörőjeként és a csőbútor feltalálójaként ismert Breuer különböző tervváltozatainak modelljei, irodájának fotói, valamint az 1930-as és 50-es évek jelentős építész-iparművészeinek dolgozószoba-berendezései is láthatók, s megelevenedik a neves tervezőnek a modern magyar enteriőr- és bútortervezésére gyakorolt hatása is.
2016.12.12
|


Játék
Egy amerikai kisvárosban egy öngyilkos hajlamokkal megáldott tinédzsernek nemcsak a saját démonaival kell megküzdenie, hanem egy természetfölötti gyilkos ördögi tervét is meg kell akadályoznia.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.