Karácsonyi jótettek – avagy te, a karácsonyi angyal!

Tudjuk jól, jót tenni jó, ráadásul nem csak a dicséret miatt, és nem is csak azért, mert jólesik a melegedő szív a jeges téli szélben, hanem azért is, mert egy pár olyan tettel, ami neked csupán apróságnak számít, másnak a karácsonyát mentheted meg.

Vagy éppen az életét… Összeszedtük hát a legkézenfekvőbb karácsonyi jótetteket, de persze ha van még más ötleted, ne tartsd magadban, irány örömet okozni! 
 
Étel a rászorulóknak 
 
Éhesnek lenni nagyon nem jó, éhezni pedig még ennél is sokkal rosszabb, főleg karácsonykor, amikor mindenki terülj, terülj asztalkám előtt ül, és rántott halat meg bejglit falatozik. Ezeknek a finom kajáknak nagy része sokszor mégis a kukában landol, van, hogy már aznap este, mert például nem fér be a hűtőbe. Mi lenne például akkor, hogy ha előre gondolkoznátok a feleslegről, és azt egy kis ételhordóban félretennétek egy-egy környékbeli hajléktalannak? Ha pedig nálatok nincs állandó maradék, akkor sem nagy dolog egy zacskó kenyeret, egy pár szendvicset és két üveg meleg teát készíteni a nélkülözőknek. 
 
Játék a gyerekeknek 
 
Manapság már nem meglepő, amikor egy-egy elkényeztetettebb gyerkőc a legmodernebb technikákat is kevesli a karácsonyfa alatt. Abba azonban csak kevesen gondolnak bele, hogy hány gyerek van, akinek nemcsak hogy okostelefon nem jut karácsonykor, de még egy egyszerűbb baba, vagy kisautó sem várja őket szenteste. Ha erről a pár mondatról eszedbe jutott, hogy neked is tele a fiókod gyerekkori, talán még fel sem bontott játékokkal, vagy éppen a pincében kartondobozok roskadoznak az ezer éve nem használt társasjátékoktól, ne tétovázz tovább, hanem juttasd el azokat egy-egy rászoruló gyereknek, hogy nekik is legyen lehetőségük játszani. 
 
Társaság a magányosoknak 
 
Rengeteg idős ember él egymagában, vagy azért mert már nem él senkijük, vagy azért, mert a családjuk elhanyagolja őket, nem foglalkozik velük, ami nagyon szomorú dolog. Azonban egy kis odafigyeléssel az ő karácsonyukat is valódi ünneppé varázsolhatod, és nem is kell hozzá semmiféle extra képesség vagy szupererő. Segíts nekik bevásárolni, hazahurcolni a megvett dolgokat, vagy pedig csak látogasd meg és hallgasd meg őket. Nekik minden valószínűséggel a társaság a legnagyobb ajándék. Cserébe pedig nem kizárt, hogy valami finom süteményt és százszor jobb életbölcsességeket kapsz majd, mint amiket az internetes képekre valaha is írtak… 
 
Intézmények, ahol segíthetsz 
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egész évben várja az adományokat. Adhatsz pénzt, illetve ruhát is, de a saját kezeddel is segédkezhetsz, hiszen a szervezet önkénteseket is fogad, idősek mellé vagy éppen ételosztásra.  
 
Elérhetőség és jelentkezés: www.maltai.hu 
 
Csak karácsony tájékán él a lehetőség, de ha szegény családok karácsonyát szeretnéd mosolygósabbá tenni, akkor ne habozz felkeresni a MikulásGyár adománysátrát, hogy leadhasd a meglepetésküldeményeidet: tartós élelmiszert, meleg ruhát, takarót, játékot. 
 
További információ: www.mikulasgyar.hu 
 
EST TIPP 
 
Egy mosoly tényleg nem kerül semmibe! Néha pedig nem is gondolnád, de ezzel a kedves gesztussal is feldobhatod valakinek a napját. A nevetés pedig gyógyír, ez köztudott! 


Játék
Végre megérkezett a mïus albumtrilógiájának záródarabja! A Théque Records gondozásában megjelenő Twentytwo 22 című új lemez néhol még beránt a sötétebb elektronikába, de az irány már tudatosan pozitív.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.