Most már biztos: nem lesz Oscar-jelölt a Tiszta szívvel

Óriási meglepetést okozott a Legjobb idegen nyelvű film kategória ún. shortlistjének nyilvánosságra hozása. Na, nem azért, mert a Tiszta szívvel nem szerepel rajta, hanem igazi idei fesztiválkedvenceket hanyagolt az Akadémia.
A shortlist filmjeiből választják ki majd azt az öt filmet, amit jelölni fognak a Legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra. Idén a megszokottnál több nagy kedvenc maradt le róla, és egészen meglepő filmek is a listán landoltak, például Az ember, akit Ovénak hívnak vagy az Ez csak a világvége című francia-kanadai mozi, ami ugyan teli van a legnagyobb francia sztárokkal, Cannes-ban tiszta szívből gyűlölték a kritikusok. 
 
Íme a lista: 
 
Ausztrália - Tanna  
 
Kanada - It’s Only the End of the World  
 
Dánia -  Land of Mine 
 
Németország - Toni Erdmann  
 
Irán - The Salesman 
 
Norvégia - The King’s Choice 
 
Oroszország - Paradise 
 
Svédország - A Man Called Ove 
 
Svájc - My Life as a Zucchini
2016.12.16
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
A pokol előszobája
német romantikus vígjáték, 2009
18:25
A holnapember
amerikai romantikus film, 2019
18:40
...és megint dühbe jövünk
olasz akcióvígjáték, 1978
18:45
Vicces Maca
angol vígjáték, 2017
18:45
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.