Ha elmúlik karácsony…

Avagy karácsony utáni újrahasznosító tippeket gyűjtöttünk
Igazán szomorú dolog az, ha vége van a karácsonyi ünnepeknek, ugyanis igazából talán ez az a része az évnek, amit a legtöbb ember vár a világon. Azonban mivel semmi sem tart örökké, el kell fogadnunk, hogy újra kezdődik a hosszú várakozás.

Addig viszont, hogy még kicsit marasztald a karácsony szellemét, hasznosítsd újra az ünnepi maradékot. Nézd meg a tippjeinket, és ereszd szabadjára a fantáziádat!
 
Ajtódísz a maradék csomagolópapírból 
 
(forrás: Best Resume Template)
(forrás: Best Resume Template)
Butaság lenne csak úgy a papírhulladékos kosárba hajítani a jó kis csomagolópapírt a szebbnél szebb ajándékok módszerszerű kicsomagolása után. Viszont mennyivel ésszerűbb ezt a rakat színes papírt eltenni az ünnepek utánra egy kis dossziéban, és amikor januárban nekiállsz unatkozni, a hosszú, téli estéken kiváló ajtódíszt farigcsálhatsz majd ezekből a megmentett „hulladékból”. Éppen elég, ha veszel egy szép koszorúalapot a piacon, majd azt stílusosan betekered a maradék csomagolópapírral (nyilván az ünnepek elmúltával célszerű nem a Boldog Karácsonyt kívánok! feliratút választani). Ha a betekeréssel megvagy, és ragasztóval rögzítetted is alulról a papírt, akkor készen vagy. Hacsak nem szeretnél még egy szép szalagot is rábiggyeszteni a művedre.  
 
Extra tipp: Nemcsak betekerheted a koszorút, hanem akár pikkelyeket vagy háromszögeket, illetve masnikat is készíthetsz a papírból az ajtódíszedhez. 
 
Alapanyag: elhasznált, szakadt, rongyos csomagolópapír  
 
Amúgy mi lenne belőle: papírhulladék 
 
Nehézségi fok: könnyű 
 
Elkészítési idő: 30 perc 
 
Hangulatvilágítás karácsonyi égőkből 
 
Ezzel az ötlettel nemcsak a karácsonyi égősor, hanem egy rakat üres üveg is megússza a kukásautót. Ugyanis a csodás hangulatvilágításhoz mindössze szépen kimosott üvegekre és a karácsonyi fényfüzérre lesz szükséged. Ha ezek melletted vannak, akkor már majdnem készen is vagy: már csak szépen bele kell tömködnöd a füzér egyes részeit az egymás mellé állított üvegekbe. Ugye milyen gyönyörű látvány ez a kis modern mécses a szobádban? 
 
Alapanyag: a karácsonyfáról lekerülő égősor és üres üvegek 
 
Amúgy mi lenne belőle: üveghulladék és jövő évig a szekrény tetején porosodó fényfüzér 
 
Nehézségi fok: közepes 
 
Elkészítési idő: 60 perc 
 
Faforgáccsal töltött díszpárna 
 
Ki ne vágyna egyedi díszpárnára? Reszeltesd le a karácsonyfád maradékát forgácsnak. A párnahuzatot is készítheted maradék anyagokból, kinőtt vagy megunt ruhákból, csak vágd őket méretre, és varrd össze a szélüket. Aztán már csak meg kell töltened a kis huzatokat friss, illatozó forgáccsal. 
 
EST tény: Tudtad, hogy a faforgács illata nemcsak finom, hanem nyugtató hatással is van a szervezetünkre? Ha eddig még nem próbáltad volna, most tesztelheted majd az új párnádon. 
 
Alapanyag: leforgácsolt karácsonyfatörzs és ágak 
 
Amúgy mi lenne belőle: az utcán hetekig éktelenkedő, kidobott, száraz fenyőcsonk 
 
Nehézségi fok: nehéz 
 
Elkészítési idő: 120 perc 
 
EST extra tipp – ha nincs kedved kreatívnak lenni 
 
Tegyél jót! Ha már lehullott a karácsonyfa összes levele, akkor ahelyett, hogy kidobnád a csupasz fát, vágd fel, és ajándékozd oda tüzelősnek egy szegényebb családnak, akikről tudod, hogy fával fűtenek.  
Kurcz Orsi
2017.01.01
|


Játék
Egy amerikai kisvárosban egy öngyilkos hajlamokkal megáldott tinédzsernek nemcsak a saját démonaival kell megküzdenie, hanem egy természetfölötti gyilkos ördögi tervét is meg kell akadályoznia.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.