„Úgy érezhetem magam munka közben, mint egy gyerek” - Matthew McConaughey

Ugyan Matthew McConaughey-t a 2014-es Csillagok között óta nem láthattuk a mozivásznon, ez nem jelenti azt, hogy ne dolgozna sokat, csak mostanság a filmjei elkerülték a magyarokat. Látni az Énekelj! című mesében sem láthatjuk, itt ugyanis csak a főszereplő koala, Buster Moon hangját kölcsönzi, de ne gondoljuk, hogy a szinkronizálást ne élvezte volna legalább annyira, mint a színészkedést.

47 éves.

 

A Mielőtt meghaltam-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott.

 

Kis híján ő kapta meg a Titanic főszerepét.

Híres vagy arról, hogy körültekintően választod ki a szerepeidet. Miért akartál az Énekelj! csapatának tagjává válni? 
 
Szerettem volna együtt dolgozni az Illumination csapatával, jól érezni magam, és egy olyan filmet csinálni, amit a gyerekeim is megnézhetnek. Egy ilyen mese lehetőséget ad arra, hogy elrugaszkodjam a realisztikus karakterektől, és egy eltúlzott figurát alakítsak, amire már régóta vágytam. Ilyesmire csak az animációs filmek adnak lehetőséget az embernek. 
 
Nemrég a Kubo és a varázshúrok című filmben hallhattuk a hangod. Miért vállalsz zsinórban ennyi animációs mozit? 
 
Mert ilyenkor én is úgy érezhetem magam munka közben, mint egy gyerek. Semmit sem tudok elrontani, mert úgyis csak hangot veszünk fel. Mindig azt szoktam kérni, hogy ne szóljanak rám, hogy ha rossz vagyok, mert úgyis kipróbálok vagy harminc különböző verziót egy adott jelenetből, és azok között biztos lesz majd jó is, amit majd használni tud a rendező. Ez hihetetlen szabadságot ad nekem. 
 
A film üzenete az, hogy nézzünk szembe a félelmeinkkel, és küzdjünk meg velük. Egyetértesz ezzel? 
 
Persze, hiszen én is nap mint nap szembenézek a sajátjaimmal. Vannak jól indokolható félelmeink, amik valódi veszélyektől védenek meg minket, és ezekkel nem éri meg szembeszállni, viszont vannak olyanok is, amik csak attól tartanak vissza bennünket, hogy kipróbáljunk dolgokat a kudarctól való félelmünk miatt. Ezekkel kell szembenézni. 
 
Nemrég láthattad a kész filmet. Másmilyen lett, mint amilyennek a forgatókönyv alapján képzelted? 
 
Meglepett, hogy Garth (Jennings, a film rendezője – a fordító) ennyi történetszálat tudott belevinni, és mindnek lett eleje, közepe és vége. Ráadásul a film a sok szál ellenére sem lett zavaros vagy érthetetlen. Az Énekelj! egy csoda.  
 
Említetted, hogy a gyerekeid miatt akartad megcsinálni a filmet. Nekik hogy tetszett? 
 
Már többször is látták, és egyszerűen imádják. Minden megtekintés után másik karakter a kedvencük, és más dalt dúdolnak állandóan. 
 
A zene fontos szereppel bír az életedben? 
 
Igen, mert segít abban, hogy a fejemben létrehozzam a saját mozgóképeimet. Emlékszem, amikor még annak idején a Tökéletlen időket forgattuk, akkor a rendező, Richard Linklater minden színésznek adott egy magnókazettát, öt dallal az A, öttel pedig a B oldalon, és azt mondta, hogy hallgassuk, mert úgy állította össze őket, hogy ezek olyan zenék, amiket a figuráink is hallgatnának. Ennél jobb rendezői instrukciót soha életemben nem kaptam. 
 
Milyen volt a közös munka Garth Jennings rendezővel? 
 
Garth csodálatos lelkesedéssel veti bele magát a munkába. Tudta, hogy mit akar, ugyanakkor végig nyitott maradt a munkatársai véleményére is. Ötletek tömkelegével a fejemben érkeztem a Garth-tal való első találkozómra, és vagy három órán át beszélgettünk. Rögtön éreztem, hogy megtaláltuk a közös hangot.  
 
Ráadásul Garth szinkronizálja a karaktered, Buster Moon titkárnőjét, a vén gyík Miss Crawley-t… 
 
Ellenállhatatlan figura. Azt hiszem, ő a kedvence Reese Witherspoon gyerekeinek. 
Tulu/UIP-Duna Film
2016.12.19
|


Film premierek

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

amerikai akcióthriller, 110 perc, 2018

Merülés a szerelembe

amerikai-francia-német-spanyol romantikus filmdráma, 112 perc, 2017

Kszi, Simon

amerikai romantikus filmdráma, 110 perc, 2018

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

német családi film, 105 perc, 2018

Felelsz vagy mersz!

amerikai horror, 100 perc, 2018
Játék
Egy amerikai kisvárosban egy öngyilkos hajlamokkal megáldott tinédzsernek nemcsak a saját démonaival kell megküzdenie, hanem egy természetfölötti gyilkos ördögi tervét is meg kell akadályoznia.
Filmek a TV-ben
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
18:15
A tehetség
amerikai filmdráma, 2017
18:15
Muskétás kisasszony 2.
amerikai-német kalandfilm, 2004
18:25
Cool túra
amerikai vígjáték, 2000
18:55
Álljon meg a nászmenet!
amerikai romantikus vígjáték, 1997
19:00
A feláldozhatók 2.
amerikai akciófilm, 2012
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.