Ágnes Von Uray: "...csupa mai dolog!

Budapest, KULTI – Karinthy Szalon, 2016. december 14. - 2017. január 20.
„Az most a mottóm, hogy a hagyományt tanulmányozni kell, és aztán a kor nyelvén kimondani” – vallja Agnes von Uray, akinek a minap nyílt kiállítása a budai Karinthy Szalonban.
A vásznakról játékos nők, élénk színekkel megfestett, sugárzó lányok és barátnők tekintenek ránk: konkrét személyek portréi ezek, de egyszersmind mitikus nőalakok, archetípusok is. Két lányát, Ninát és Annát például a 17. századi németalföldi festőket, Vermeert és Rembrandtot idéző tronie stílusban festette meg a művész. A tárlaton a mitizáló portrék mellett Uray kedvenc akvarelljei, a Balatonról készített kisméretű festményei is láthatók, melyekből korábbam animáció is készült. A gyermekkort megidéző fázisfilm kivetítőn pereg a szalonban a január 20-ig látható kiállításon.
2016.12.20
|


Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.