Múzeum+ BABONA

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, január 19. 18:00
Sokunk örömére folytatódik a Magyar Nemzeti Galéria népszerű Múzeum+ programsorozata, tehát a múzeum havonta egy alkalommal meghosszabbított nyitva tartással és egy-egy téma köré szervezett programokkal várja a látogatókat ebben az évben is.
Ahogy már megszokhattuk, a tárlatvezetésekkel, előadásokkal, társművészeti programokkal és workshopokkal gazdagított estek vendégei a rendhagyó alkalmakon „új megközelítésben, a hétköznapi valóság és a művészetek kapcsolódási pontjaira rámutatva” kerülhetnek közelebb a képzőművészethez. A 2017-es év első Múzeum+ programjának a témája a babona lesz, „vagyis mindaz, amiben nem akarunk hinni, ám mégis hiszünk benne, vagy éppen az, amiben hinnénk, de mégsem hiszünk, mert azt gondoljuk: babona”.
 
A program során Boszorkányok márpedig nincsenek címmel kalauzolja végig a látogatókat a Remekművek a Szépművészeti Múzeumból című kiállításon Németh István művészettörténész. A folytatásban Szirtes Edina Mókus lép a színpadra, Vázsonyi János szaxofonos zenéjével vezeti végig az állandó kiállítások képei között az est vendégeit, a workshopon pedig szerencsehozó amulettet készíthetnek azok, akik tényleg babonásak. A folytatásban a következő témákat tervezi a múzeum hónapról hónapra: Labirintus, Szalon, Remix, Képmás, Absztarkt, Modern, Retro és Karácsony – idén is érdemes lesz hát sűrűn látogatni a Nemzeti Galériát.  
|


Lények - Magyari Balázs kiállítása.
Budapest, K.A.S. Galéria, augusztus 23. - szeptember 5.

Boros Gábor kiállítása.
Budapest, Angyalföldi JAMK, augusztus 29. - szeptember 15.

Bábképzetek. Németh Ilona színházi bábmunkái.
Budapest, Műcsarnok, augusztus 23. - szeptember 24.

Játék
Digitálisan felújított filmklasszikusokat bemutató sorozata keretében 2017. szeptember 14-től a Pannonia Entertainment bemutatja James Cameron kultikus akció-scifije, a Terminator 2. 3D változatát, restaurált képpel és hanggal, az eredeti ’91-es magyar szinkronnal.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.